Täna algas DelfinGroupi aktsiate märkimisperiood

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroupi suuraktsionärid müüvad osa aktsiaid ära
DelfinGroupi suuraktsionärid müüvad osa aktsiaid ära Foto: DelfinGroup

Esmaspäeval, 26. septembril algas Nasdaq Riga börsil Läti pandimajaketi AS DelfinGroup aktsionäride aktsiate märkimisperiood. Läti, Eesti ja Leedu investorid saavad avaliku pakkumise aktsiaid ostuks esitada kuni 5. oktoobrini.

Investoritel avaneb võimalus osta osa kahele DelfinGroupi suurimale aktsionärile – SIA L24 Finance ja SIA EC finance – kuuluvatest aktsiatest. Aktsionärid müüvad avalike pakkumiste raames kuni 5,4 miljonit DelfinGroupi aktsiat ehk kuni 11,92% kõigist DelfinGroupi aktsiatest.

Aktsia hind on 1,44 eurot.

L24 Finance pakub kuni 3,65 miljonit aktsiat ja EC Finance kuni 1,75 miljonit aktsiat. Avalike pakkumiste tulemused kuulutatakse välja 10. oktoobril, ostetud aktsiate võõrandamine on 12. oktoobril. Pakutavad aktsiad jaotatakse proportsionaalselt (pro rata) vastavalt pakkumisperioodil esitatud ostusoovidele.

Aktsia hind börsil oli prospektide kinnitamise päeval, 20. septembril 1,516 eurot. Aktsia mahuga kaalutud keskmine hind alates 12. juulist kuni 12. septembrini on 1,485 eurot.

DelfinGroupi juhatuse esimehe Didzis Ādmīdiņši sõnul on avalik enampakkumine järgmiseks sammuks pärast IPOt, mis toob kaasa aktsiate likviidsuse ja kauplemismahtude suurenemise börsil. Seetõttu on vabade aktsiate arvu kasv kasulik nii börsile kui ka kõigile DelfinGroupi aktsionäridele.

DelfinGroup on alates 2010. aastast olnud iga aasta kasumlik ja taganud püsivalt kõrged kasvumäärad. Ettevõtte esimene börsiaasta on olnud väga stabiilne. Grupi investoritele tagab regulaarse tulu dividendipoliitika: igas kvartalis on aktsionäridele dividendidena makstud vähemalt 50% ettevõtte kasumist ning seda tava plaanib ettevõte jätkata.

Lisaks makstakse iga-aastaseid dividende. Alates tänavu 1. jaanuarist on ettevõte teinud neli dividendimakset, kokku ligi 4 miljoni euro eest ehk 0,0879 eurot aktsia kohta. Lisaks on sel aastal kavas veel kaks dividendimakset.

DelfinGroupi suurimad aktsionärid on L24 Finance (57,53%), EC Finance (18,81%) ja AE Consulting (8,83%), teistele aktsionäridele kuulub 14,83% aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles