BlackRock väldib aktsiaturgu ja manitseb investoreid sama tegema

Ronald Reinap
, reporter
Copy
BlackRocki boks New Yorgi börsil.
BlackRocki boks New Yorgi börsil. Foto: Brendan Mcdermid

Maailma suurim investeeringute haldur BlackRock väldib aktsiaturgu seoses realiseerimata majanduslanguse riskiga.

BlackRocki investeerimisinstituudi strateegid ütlesid märkuses, et firma väldib enamikke aktsiaid, kuna rahapoliitika kujundajad alahindavad võimaliku majanduslanguse tõsidust, mis võib järgneda agressiivsetele intressimäärade tõstmistele, vahendab Yahoo Finance.

«Paljud keskpangad, nagu ka Fed, keskenduvad endiselt ainult survele, et viia alusinflatsioon kiiresti tagasi 2%-ni, tunnistamata täielikult, kui palju majanduslikku valu see tootmispiirangutest kujundatud maailmas nõuab,» kirjutas Jean Boivini juhitud meeskond märkuses. «Oleme taktikaliselt alakaalus arenenud turgude aktsiates ja eelistame krediiti.»

Aktsiaturge on tabanud karm langus, mille tõttu on kõik kolm peamist USA börsiindeksit langenud karuturule. Kolmapäeva õhtuse sulgemise seisuga oli võrdlusindeks S&P 500 ligikaudu 22,80% allpool oma jaanuarikuist tipptaset, samas kui Dow oli sama aja jooksul umbes 19,7% madalamal. Tehnoloogiarohke Nasdaq on alates 2021. aasta novembrist saavutatud tipptasemest langenud 31,7%.

Julm müügiperiood, mis on süvendanud kaotusi kõigis aktsiates, saabus pärast seda, kui Föderaalreservi ametnikud tõstsid eelmisel nädalal kolmandat korda järjest intressimäärasid 75 baaspunkti võrra. Esimees Jerome Powell kommenteeris, et ametnikud on valmis majanduse languse üle elama, vastutasuks hinnastabiilsuse taastamise eest.

«Keskpangad ei saa meie arvates neid piiranguid lahendada, mistõttu on tegemist julma kompromissiga: kas käivitada sügav majanduslangus intressimäärade tõstmisega või elada koos püsiva inflatsiooniga,» öeldi märkuses. «Fedi prognoosid ei tunnista seda kompromissi.»

BlackRocki hallatavad varad ületasid eelmise aasta lõpus 10 triljonit dollarit, mis teeb ettevõttest maailma suurima varahaldusfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles