Halvad uudised kuhjuvad, aktsiate müügilaine jätkub

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Aktsiate kukkumise tõttu on New Yorgi börsil palju tegemist
Aktsiate kukkumise tõttu on New Yorgi börsil palju tegemist Foto: AFP/SCANPIX

Eile oli Ühendriikides päris kole börsipäev. Ka Aasia aktsiaturud langesid. Euroopa aktsiaindeksite futuurid on punased.

USA aktsiaturg langes eile väga laiaulatuslikult. Nasdaq langes päeva sees ligi neli protsenti, kuid lõpetas päeva 2,8-protsendise langusega. S&P 500 indeks langes 2,1 protsenti ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 1,5 protsenti.

USA keskpanga St. Louise harupanga juht James Bullard ütles, et investoritele pole ikka veel kohale jõudnud, et nad ei pääse järgmiste kuude intressitõusude eest.

Apple’i aktsia kukkus 4,9 protsendi võrra, 142,48 dollarini, kuna Bank of America analüütik hoiatas, et tarbijate nõrkus lööb ka Apple'i tooteid.

USA börside hirmuindeksiks tituleeritud volatiilsusindeksi VIX näit käis sel nädalal üle 30, peegeldades aktsiainvestorite kasvanud muret.

USA keskpangast tuleb jätkuvalt karmi rahapoliitika vajaduse hinnanguid, Saksamaa inflatsioon kiirenes juba 10 protsendini ja Ühendkuningriigi maksuplaan pingestab investorite meelestatust.

Jaapani keskpank suurendas võlakirjade oste, et peatada turuintresside tõus. Peaminister Fumio Kishida soovib valitsuselt oktoobri lõpuks majanduse elavdamise meetmeid.

Kukkunud jüaaniga hädas Hiina keskpank peab arvestama trendi jätkumisega, kuna Hiinas algab nädal aega kestev pühadeaeg, kui Peking ei saa suunata investorite ootuseid iga päev avaldatavate valuutakurssidega. Reuters kirjutas, et Hiina keskpank soovitas riigipanku panna raha valmis, et müüa dollareid.

Jaapani aktsiaturg langes 2,3 protsenti, Austraalia 1,1 protsenti, Hiina ja Hongkong 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles