Winefortune asutas väärisveinidesse investeeriva fondi

BNS
Copy
Veiniriiul
Veiniriiul Foto: Kristjan Teedema

Eesti idufirma Winefortune asutas fondi, mis investeerib ainult väärisveinidesse.

Fondi osakute pakkumine kestab 3. oktoobrist kuni 24. oktoobrini ning osaku algväärtus on 1 euro. Tegemist on usaldusfondiga, mille maksimaalne kaasatav kapital on sel aastal 2,5 miljonit eurot, teatas Winefortune.

Väärisveinidega kauplemine käib rahvusvahelisel platvormil London Wine Exchange (Liv-ex). Fondi osaku puhasväärtus (NAV) uueneb iga nädal vastavalt maailmaturu keskmisele hinnale Liv-ex platvormil.

Kõiki veine hoiustatakse Londoni väärisveinide hoidlas Octavian, mis on ühtlasi Euroopa suurim väärisveine hoiustav ettevõte – seal kantakse hoolt üle 3 miljoni veinipudeli eest. Fondi tagatiseks olevad veinid on Octavian kindlustanud Liv-exi turuhinna väärtuses.

Fond lubab hakata alates kolmandast aastast maksma dividende ning edukustasu tingimuseks on vähemalt 10 protsenti kasvu aastas.

Winefortune'i tegevjuht ja kaasasutaja Risto Kaljurand selgitas, et fondi ekspertide tiimiga on liitunud Lätist Raimonds Tomsons, kes saavutas mõne aasta eest ka Euroopa parima sommeljee tiitli, ning Soomest Samuil Angelov, kes peab Helsingis restorani ning on rahvusvahelise sommeljeede assotsiatsiooni juhatuse liige. Meeskonnas on ka Eestis omanimelise veinitoa omanik Rein Kasela.

«Lisaks veinipiirkondade, aastakäikude, veinikriitikute ja turunõudluse tehnilisele analüüsile jagavad just nemad fundamentaalset ekspertiisi turu trendide ja uute tegijate kohta turul,» lisas Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles