Täna lõpeb DelfinGroupi aktsiate avalik pakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroupi suuraktsionärid müüvad osa aktsiaid ära
DelfinGroupi suuraktsionärid müüvad osa aktsiaid ära Foto: DelfinGroup

Läti finantsettevõtte DelfinGroupi aktsiaid saab märkida veel täna kuni kella 15.30ni.

Pakkumisel on 5,4 miljonit DelfinGroupi aktsiat ehk kuni 11,92% kõigist DelfinGroupi aktsiatest, mis kuuluvad täna ettevõtte kahele suurimale aktsionärile – SIA L24 Finance ja SIA EC Finance. Aktsia hind on 1,44 eurot.

DelfinGroupi nõukogu esimehe ja asutaja Agris Evertovskise sõnul kaaluti aktsiate müüki nii börsil kui ka avaliku pakkumise teel. Kuid ta selgitas, et kui aktsiaid börsil müüa, siis praeguste likviidsustasemete juures võib see kujuneda väga pikaks protsessiks.

«Potentsiaalsete investorite seisukohalt on meie pakkumine järjekordne võimalus osta fikseeritud hinnaga suurem aktsiapakk stabiilselt kasvavast börsiettevõttest, mis on täna teinud ja plaanib ka tulevikus teha aktsionäridele regulaarseid dividendimakseid,» selgitas Evertovskis.

Läti finantsinspektsioon (FCMC) kinnitas mõlemad aktsiate avaliku pakkumise prospektid 20. septembril. Aktsia hind börsil oli prospektide kinnitamise päeval 1,516 eurot. Aktsia mahuga kaalutud keskmine hind on alates 12. juulist kuni 12. septembrini olnud 1,485 eurot. Avaliku pakkumise raames pakutakse aktsiaid hinnaga 1,44 eurot.

DelfinGroupi aktsiate märkimine lõpeb täna kell 15.30 ning avalike pakkumiste tulemused kuulutatakse välja 10. oktoobril ning ostetud aktsiate võõrandamine on 12. oktoobril. 

Tubli dividendimaksja

DelfinGroup on alates 2010. aastast olnud iga aasta kasumlik. Grupi investoritele tagab regulaarse tulu ettevõtte Balti turule unikaalne dividendipoliitika, kus igas kvartalis on aktsionäridele dividendidena makstud vähemalt 50% ettevõtte kasumist. Seda tava plaanib ettevõte jätkata. Lisaks makstakse iga-aastaseid dividende.

Alates 1. jaanuarist on ettevõte sel aastal teinud viis dividendimakset, kokku ligi 4,6 miljoni euro eest ehk 0,1013 eurot aktsia kohta. Sel aastal on kavas veel üks dividendimakse.

LHV Pank avalikustas tänavu septembris DelfinGroupi kohta põhjaliku finantsanalüüsi, millest selgus, et grupi atraktiivsust investeeringuna võiks toetada see, et tegemist on ühe juhtiva turupositsiooniga Läti pangandusvälise tarbimislaenu pakkujaga, võimaldades kasutada piisavat mastaabisäästu. LHV hindas õiglase väärtuse vahemikku (FVR) 1,80-1,99 euroni aktsia kohta, võrreldes varasema FVR-iga 1,68-1,82 eurot aktsia kohta. LHV täismahus analüüsi saab lugeda siit.

DelfinGroupi suurimad aktsionärid on praegu L24 Finance (57,53%), EC Finance (18,81%) ja AE Consulting (8,83%), teistele aktsionäridele kuulub 14,83% aktsiatest.

Prospektide kohaselt pakub L24 Finance kuni 3 650 000 miljonit aktsiat, mis on kuni 8,05% tema kogu osalusest. Kui kõik aktsiad saavad müüdud, jääb L24 Finance'ile 49,48% aktsiatest. EC Finance pakub kuni 1 750 000 miljonit aktsiat, mis on 3,86% tema kogu osalusest. Kui kõik aktsiad saavad müüdud, jääb EC Finance'ile 14,95% DelfinGroupi aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles