Credit Suisse: kasutage karuturu rallit aktsiate müügiks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kuigi lühiajaliselt võib aktsiaturg tõusta, soovitavad Credit Suisse strateegid kasutada seda aktsiate müügivõimalusena
Kuigi lühiajaliselt võib aktsiaturg tõusta, soovitavad Credit Suisse strateegid kasutada seda aktsiate müügivõimalusena Foto: AP/Scanpix

Ajal, kui aktsiaturgudel käis korralik tõus, soovitasid Credit Suisse’i strateegid kasutada seda aktsiate müügivõimalusena.

Andrew Garthwaite’i juhitud meeskond soovitas jääda aktsiate suhtes ettevaatlikuks, kuna rahapakkumine väheneb, aktsiad on jäänud suhtarvult kalliks ja ettevõtete tulemused kätkevad ekstreemset riski. Seetõttu võib oodata kestvat börsilangust enne põhja leidmist, kirjutab Bloomberg.

Tulevaks aastaks prognoositud ettevõtete kasumite alusel ootab Garthwaite, et USA aktsiaindeks S&P 500 võiks liikuda 3000 ja 3200 punkti vahel ehk praegusest vähemalt 13 protsenti madalamal.

«Karuturu langused on suuremad ja kestavad kauem,» kirjutas ta analüüsis.

Mõned indikaatorid viitavad sellele, et aktsiaturul võiks tulla lühiajaline tõus, kuna S&P 500 indeksi aktsiatest 88 protsenti on madalamal oma 200 päeva keskmist hinda. Tema sõnul on selliselt pessimismitasemelt toimunud kuuajased tõusud 100-protsendise kindlusega.

Kuna aga aktsiafondidest pole veel suurt raha väljavõttu, pole ka eriti märke investorite kapituleerumisest. Ettevõtted on hakanud kasumiprognoose alandama ja majandusnäitajad viitavad jätkuvale langusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles