Investor Mari: jätkus kaotuseseeria, aga üks aktsia on ootamatult ellu ärganud

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: Erakogu

Septembrikuu möödus mu portfellis nii nagu paljudel teistel: kaotasin raha. Ootamatult on käima läinud aga kaks aktsiat, mille olin vahepeal maha kandnud.

Kui esimesel septembril oli mu portfellis 36 874,15 eurot, siis täna kuud kokku võttes on sellest läinud 837,82 eurot. Tegelikult isegi rohkem, sest jõudsin veel palgaraha, 300 eurot, kontole juurde kanda. Pole liialdus öelda, et tänavu hoiab mind vee peal palk, mitte börs. Praegu vaatab kontolt vastu 36 036,33 eurot. Protsentides olen kuu ajaga kaotanud 2,3 protsenti, ilma palgarahata rohkemgi.

Võrdluseks: sama ajaga on Tallinna börs kukkunud 5,8 protsenti, S&P 500 3,2 protsenti ja Stoxx 600 3,4 protsenti.

Kui need arvud ees on, polegi vaja väga nuputada, kes mu portfellist raha välja tassisid: need olid ikka koduturu aktsiad. Kuu kõige jõulisem langeja oli LHV aktsia, mis kaotas enam kui 8 protsenti. Ligi 8 protsenti viis portfellist ka Enefit Green, mis ongi mu kõige suurem positsioon enam kui 4000 euroga. See hoop andis kohe tunda ka. Ükski Balti turu aktsia ei suutnud selle kuu jooksul mu portfellis plusspoolele jääda.

Tegelikult oligi portfellis ainult kolm aktsiat, mis viimase 30 päevaga mingisugustki tõusu näitasid: Netflix kerkis 8 protsenti, Swedbank 4 protsenti ja Incap 3 protsenti. Hea, et Netflix on madalseisust üle saanud. Loodan, et äkki suudab ta veel kõrgemale ronida ja oma kahjumit vähendada. Aga ajad on sellised, nagu nad on: inflatsioon närib, energiakriis Euroopas süveneb ja talv on ukse ees. Eks kui rasked ajad üle elatud, küll siis aktsiad jälle tõusma hakkavad. Mul on natukene raha ka, millega tehinguid teha, täpsemalt 9429 eurot. No või mis vähe! See on umbes kolmandik portfelli mahust, mis vaikselt väärtust kaotab. Samas ei pea ma sellepärast muretsema, et kui nüüd mõni hea ostukoht veel silma hakkab, et kust ma ostuks raha saan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles