SEB märkis Eesti uusi valitsusvõlakirju 28 miljoni euro eest

BNS
Copy
SEB pensionifondid märkisid värskeid Eesti 10-aastaseid võlakirju
SEB pensionifondid märkisid värskeid Eesti 10-aastaseid võlakirju Foto: Reuters/ScanPix

Kolmapäeval märgiti Eesti riigi 10-aastaseid võlakirju, millega laenati raha intressimääraga 4 protsenti aastas. Lisaks suurele välisinvestorite huvile märkisid võlakirju 28 miljoni euro eest ka SEB pensionifondid.

«Kui Eesti riik emiteeris 2020. aasta juunis võlakirjad intressiga 0,125 protsenti aastas, siis SEB pensionifondid nende vastu huvi ei tundnud. Eile emiteeris Eesti riik võlakirju ehk võttis laenu intressimääraga 4 protsenti aastas. Seekord pidasime kaupa heaks ja märkisime Eesti riigi võlakirju 28 miljoni euro eest,» kommenteeris pressiteates tehingut SEB Varahalduse fondijuht Endriko Võrklaev.

SEB pensionikogujale tähendab see panga teatel oluliselt paremat tootluspotentsiaali, võrreldes paari aasta taguse nullintresside keskkonnaga.

«Eestit peetakse krediidireitingute mõttes turvalisemaks kui näiteks Leedut, Lätit, Portugali või Slovakkiat,» lisas Võrklaev, kuid märkis, et sellegipoolest oli pakutav 4-protsendine aastatootlus kõrgem, kui sarnase pikkusega võlakirjadel mainitud riikides. Leedu võlakirjade intressimäär oli 3,5 protsenti, Lätil 3,4, Portugalil 3,1 ja Slovakkia võlakirjadel 3,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles