Swedbanki kaudu osteti septembris enim Ignitise aktsiaid

BNS
Copy
Ignitis
Ignitis Foto: StrumiloFoto/

Septembris kaubeldi Swedbanki internetipangas kõige enam aktsiatega sektoritest nagu energeetika, kinnisvara, logistika, pangandus ja tehnoloogia.

 

Swedbanki kaudu osteti septembris Balti aktsiatest käibe põhjal arvestatuna enim Ignitis grupė aktsiaid, järgnesid Tallinna Sadama, LHV Groupi, Coop Panga ja Tallink Grupi väärtpaberid.

Välisaktsiatest osteti enim JetBlue Airwaysi, Xpengi, Vonovia, Unibail-Rodamco-Westfieldi ja Uniperi aktsiaid, teatas Swedbank.

Balti aktsiatest müüdi enim Enefit Greeni, Tallinna Vee, Merko Ehituse, Telia Lietuva ja Novaturase aktsiaid, välisaktsiatest Wise'i, Nordea, Nio, EQT ja BP väärtpabereid.

Swedbanki Eesti klientide septembris enimkaubeldud Balti aktsiad.
Swedbanki Eesti klientide septembris enimkaubeldud Balti aktsiad. Illustratsioon: swedbank
Swedbanki Eesti klientide septembris enimkaubeldud välisaktsiad.
Swedbanki Eesti klientide septembris enimkaubeldud välisaktsiad. Illustratsioon: swedbank

Swedbank Marketsi spetsialist Rainer Saad märkis pressiteates, et lennufirma JetBlue teatas eelmisel kuul, et prognoosib tugevat nõudlust reisimise järele ka peale suvekuid ning aktsia reageeris sellele tugeva tõusuga.

Samas Hiina elektriautode tootja Xpeng tarnis augustis üle 9500 sõiduki, mis oli 33 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Xpeng on 2022. aasta esimese kaheksa kuuga tarninud 90 000 elektriautot, mis 96 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Saksamaa valitsus otsustas eelmisel kuul, et süstib elektritootjasse Uniper 8 miljardit eurot lisakapitali, mis on üks osa Uniperi riigistamise protsessist. Uniper sattus sel aastal tõsistesse raskustesse, kuna pidi gaasi müüma klientidele varem kokku lepitud hinnaga, kuid ostma seda sisse mitu korda kõrgema hinna pealt.

Eestlaste loodud Wise teatas eelmisel kuul börsile, et ootab selleks aastaks kahekordset kasvu ning tugevalt on kasvanud ka aktiivsete klientide arv.

Leedu energiakontsern Ignitis Grupe andis teada, et ostab Läti tuule-ja päikeseenergia arendusfirma, mille kavandatavate projektide planeeritav võimsus on 200 megavatti.

Leedu reisikorraldusfirma Novaturas teenindas augustis 27 000 klienti, mis on 2,3 protsenti rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Käive kasvas augustis võrreldes eelmise aasta sama kuuga 17,6 protsenti 18 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles