Porsche kerkis Euroopa kõige väärtuslikumas autotootjaks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Porsche IPO Frankfurdis.
Porsche IPO Frankfurdis. Foto: KAI PFAFFENBACH

Porsche tõusis neljapäeval Euroopa kõige väärtuslikumaks autotootjaks, möödudes endisest emaettevõttest Volkswagenist.

 

Kuigi Porsche aktsia oli esmaspäeval langenud börsil noteerimishinnast madalamale ehk 81 eurole, mis oli kooskõlas turgude laiema langusega, tõusis see neljapäeval 93 eurole, mis annab sportautomargile 85 miljardi euro suuruse turuväärtuse.

Hiljem langes aktsia kauplemispäeva sulgedes 90,72 eurole, kuid ettevõtte väärtuse hinnang oli endiselt oluliselt kõrgem kui Volkswagenil, mille väärtus oli veidi alla 79 miljardi euro.

Porsche aktsia hind sai taas hoogu juurde pärast seda, kui börsile viimisega seotud investeerimispangad olid ostnud 312,8 miljoni euro eest peaaegu 3,8 miljonit aktsiat optsiooniprogrammi raames, mis on mõeldud börsil noteerimise toetamiseks, kirjutab Reuters.

Volkswageni väärtus on 78,6 miljardit eurot, Mercedes-Benz on Euroopa autotootjate seas kolmas 57,6 miljardi euroga, millele järgnevad BMW 47,4 miljardi euroga ja Stellantis 40,1 miljardi euroga.

«Inflatsiooniandmed Euroopast ja Ameerika Ühendriikidest, hiljutised mured energiavarustuse pärast Euroopas ja sõja eskaleerumine Ukrainas eelmisel neljapäeval põhjustasid kõikumisi, mis tegid väikesemahulised stabiliseerimismeetmed vajalikuks,» ütles Volkswageni pressiesindaja.

Porsche on nüüd Saksamaal Linde, SAP-i, Deutsche Telekomi ja Siemensi järel viies kõige väärtuslikum börsiettevõte ning Euroopas 25. kõige väärtuslikum aktsia, edestades selliseid hiiglasi nagu Glencore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles