Pangad on muutnud oluliselt hoiusepakkumisi, suures kolmikus on üks pank varasemat suhtumist muutnud

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hoiuse intressid jäävad inflatsioonile alla.
Hoiuse intressid jäävad inflatsioonile alla. Foto: Elmo Riig

12. septembril tegin ülevaate pankade hoiuseintressidest. Ajendiks oli Euroopa Keskpanga otsus, millega pangad saavad keskpangas raha hoiustada varasema null protsendi asemel 0,75 protsendiga. Kartus oli, et ega pangad seda intressitõusu hoiuseintresside tõstmise näol kiiresti edasi ei anna.

Pangad andsid siis märku, et jälgivad turuolukorda ja kui peavad vajalikuks, siis teevad midagi. Kui mitte, siis ei liiguta. Sõnumiteks olime kaalume, jälgime turul toimuvat, oleme valmis turu muutustele reageerima.

Meeldiv üllatus, et osad pangad on leidnud võimaluse tõsta hoiuseintressimäärasid. Kuid see ei käi kõigi pankade kohta.

Suurim üllataja on suurpank Swedbank, kes lõpetas ära kõigile tähtaegadele 0,01 protsendi maksmise ja maksab nüüd sõltuvalt tähtajast 0,1 kuni 0,5 protsenti. Seda pole küll väiksemate konkurentidega võrreldes palju, kuid tema suured konkurendid pole ennast liigutanud.

SEB pakub jätkuvalt hoiustajatele sõltumata tähtajast 0,01 protsenti intressi. Luminori jaoks pole turuolud piisavalt muutunud, mille tõttu nemad võtavad veel hoiuseid 1 kuust 5 aastani 0,00 protsendiga.

Intressimäärad on samad ka Äripangal, LHVl, Citadelel ja Inbankil.

Holm tegi kosmeetilise muudatuse, kaasates kampaania korras 1-aastaseid hoiuseid varasema 2,1 protsendi asemel 2,55 protsendiga. Muud intressimäärad jäid samaks.

Bigbank tõstis 1-aastase hoiuseintressimäära kahelt protsendilt 2,5 protsendile ja 2-aastase 2,22 protsendilt 2,5 protsendini. Muus osas on intressitabel endine.

Coop Pank tõstis 5-aastase hoiuseintressimäära 1,5 protsendilt kahe protsendini, kuid säilitas 2- ja 10-aastase hoiuse intressimäära. Kuni aastaste hoiuste intressimäära tõsteti 0,1-0,5 protsendi asemel 0,25 kuni 0,75 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles