EfTENi aktsia puhasväärtus suurenes

BNS
Copy
Päev, mil Tallinna Börs alustas EfTEN Capitali aktsiaga kauplemist.
Päev, mil Tallinna Börs alustas EfTEN Capitali aktsiaga kauplemist. Foto: Erik Prozes

EfTEN Real Estate Fund III aktsia puhasväärtus (NAV) oli 30. septembri seisuga 20,3183 eurot, seega oli kasv septembri jooksul 0,8 protsenti.

Fondi aktsia raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NAV) oli septembri lõpus 21,61 eurot, suurenedes kuuga 0,7 protsenti, teatas EfTEN börsile.

Septembris teenis fond konsolideeritud üüritulu üle 1,1 miljoni euro, mis jäi samasse suurusjärku kuu varasemaga. Fondi konsolideeritud septembrikuu kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli pisut üle miljoni euro, mis on ettevõtte sõnul peamiselt seoses madalamate turustuskuludega.

Aasta üheksa kuu jooksul on fond teeninud 10 miljonit eurot eurot üüritulu, 13 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil, ning 8,8 miljonit eurot eurot EBITDA-d, samuti 13 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Sealhulgas nende kinnisvarainvesteeringute EBITDA, mis olid fondi bilansis ka eelmise aasta üheksa kuu jooksul, suurenes 8 protsendi võrra.

Fond on sellel aastal teeninud dividendimaksete aluseks olevat vaba rahavoogu 4,6 miljonit eurot ehk 22 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Arvestuslik potentsiaalne brutodividend on tänavu üheksa kuu põhjal 72,91 senti aktsia kohta.

EfTEN Real Estate Fund III konsolideeritud omakapital oli 30. septembri seisuga ligi 103,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles