Modera käive kasvas üle 50%

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juht Raido Toonekurg.
Modera juht Raido Toonekurg. Foto: Raul Mee

Modera üheksa kuu käive kasvas aastaga 51 protsendi võrra, 1 081 085 euroni.

Kuna kuue kuu käive oli 654 846 eurot, siis kolmanda kvartali käibeks kujunes 426 239 eurot.

Septembri lõpuks on Modera automüügiplatvormi abil tehtud 55 131 automüügitehingut kogusummas 1,661 miljardit eurot.

«Tegutseme B2B- ehk äridele suunatud sektoris ning seetõttu on ka meie tulu kindlasti palju püsivam kui erasektoris, kus kliendid loobuvad lihtsamini pakutavatest toodetest. Meie puhul on teenuste eluiga klientide puhul loetav rohkem kui kahe-kolme aastaga ning teenustest loobumine suhteliselt kõrge barjääriga,» selgitas Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.

Vaadates tulevikku, läheb Moderal tema sõnul vastavalt IPO raames välja lubatud plaanidele. «Oleme suutnud viimased paar autosektori jaoks väga keerulist aastat kenasti hakkama saada ning oma plaane täita. Loomulikult on nõudnud see meeskonnalt väga suurt pingutust, kuid oleme liikumas planeeritud tempos,» ütles Modera juht.

«Arvestades viimasel aastal võidetud uusi kliente, saame öelda, et istume «õigete» läbirääkimiste laudade taga. See tähendab, et kliendid on rahvusvahelised ning projektide regioonid on suured,» lisas Toonekurg.

Automüügi tarkvara ettevõtte Modera pakub tehnoloogilist platvormi, mille kaudu ühendatakse autotootjad, maaletooja, edasimüüjad ja kliendid. Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud üle 55 000 sõiduki, mille tehingute rahaline väärtus ulatub üle 1,66 miljardi euro. Eestis on ettevõte saavutanud 60-protsendilise turuosa. Praeguseks tuleb Moderale jooksvat tarkvara renditulu 13 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles