Saksamaa maaklerfirma laseb eestlastel maailma börsidel odavalt kaubelda

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Trade Republic teeb ligipääsu aktsiaturgudele Eestis odavalt kättesaadavaks
Trade Republic teeb ligipääsu aktsiaturgudele Eestis odavalt kättesaadavaks Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Saksamaa investeerimisteenuse pakkuja Trade Republic pakub äpi ja veebi abil eestlastele võimalust teenustasuta säästa, investeerida ja kaubelda finantsturgudel.

Äpi kaudu ja veebis kaubeldes saavad Eesti residentidele kättesaadavaks 8000 üleilmset aktsiat ja ETFi (börsil kaubeldav fond). Lisaks on saadaval eurosest hinnast algavad automaatsed kogumistooted, kuhu saab osta väärtpabereid ka jupphaaval.

Tänasest on teenus kasutatav Eestis, Belgias, Soomes, Kreekas, Iirimaal, Lätis, Leedus, Luksemburgis, Portugalis, Slovakkias ja Sloveenias.

«Euroalal on inflatsioon kõvasti kasvanud ja see peaks olema eurooplastele äratus,» ütles Trade Republic kaasasutaja Christian Hecker. «Kõigil eurooplastel on vaja ligipääsu kapitaliturgudele, et hakata pikaajaliselt investeerima, osaleda majanduses ja lõpuks ka säästa pensionipõlveks.»

«Eestis on inflatsioon 23% ja pensionisüsteem surve all, mille tõttu pole alternatiivi ise investeerimisele,» ütles Teade Republicu Eesti maajuht Emanuee Agueci. «Kõik pangakontole raha jätjad kaotavad ostujõudu. Kui töötate 70. eluaastani, siis riigipensionist ei piisa elustiili säilitamiseks.»

Kuigi Trade Republic pakub kauplemisteenust tasuta, pole tehingud siiski tasuta. Nimelt võetakse tehingu arveldamise eest kolmandatele osapooltele üks euro. Säästuplaanides (kasvukonto) on aktsiad ja ETFid täiesti tasuta.

Trade Republicu asutasid 2015. aastal Christian Hecker, Thomas Pischke ja Marco Cancellier. Ettevõttesse on investeerinud enam kui 1,3 miljardit eurot Sequoia, Peter Thieli Founders Fund ja hiljuti ka Ontario Teachers sihtasutus. Ettevõtte üle teeb finantsjärelevalvet Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles