Tesla aktsia langes seoses oodatust viletsama tulevikuväljavaatega

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla.
Tesla. Foto: MICHELE TANTUSSI

Tesla teatas oodatust pisut paremast kolmanda kvartali tulemusest, kuid aktsia langes sellest hoolimata, kuna nende näitajad üksi ei olnud piisavalt head, et summutada investorite rahutust Tesla kasvu suhtes.

Tesla aktsia, mis on tänavu seni kaotanud 37 protsenti, langes neljapäeval Eesti aja järgi kella kuuese seisuga enam kui 4 protsenti, kuna Wall Streeti analüütikud muretsesid, et elektriautode tootja kasvutempo võib olla kiire inflatsiooni ja logistiliste probleemide tõttu takerdunud, vahendab Reuters. 

Vähemalt viis maaklerfirmat vähendasid aktsia hinnasihti, viidates 2022. aasta nõrgemale tarnele. Kvartali tulude aruandes viitas ettevõte logistikarindel esinevatele probleemidele, mis võivad põhjustada selle aasta 50-protsendilise tarnekasvu eesmärgi täitmatajätmist.

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles kasumijärgses kõnes, et «nõudlus on veidi keerulisem» kui muidu, samas kordas ta, et ettevõte on äärmiselt kindel rekordilise neljanda kvartali osas.

Tesla jäi autode kõrgemale müügihinnale vaatamata autode brutomarginaali ootustele alla, kuna Saksamaal Berliinis ja Texases Austinis asuvate uute tehaste tootmise käivitamisega seotud kulud rõhusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles