Eestis algas täna uus aktsiapakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Molneri juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner
Molneri juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner Foto: J. Molner Company

Täna algas Tallinna börsi alternatiivturule pürgiva J. Molneri aktsiapakkumine.

Avalikult pakutakse kuni 123 152 Molneri lihtaktsiat. Juhul, kui huvi pakkumise vastu on suur ja investorite nõudlus ületab pakutavate aktsiate arvu, on emitendil õigus suurendada pakkumist kuni 147 783 aktsiani.

Pakkumisperiood algab 24. oktoobril kell 10 ning lõpeb 4. novembril kell 16. Pakutava aktsia hind on 8,12 eurot, millest 1 euro on nimiväärtus ja 7,12 eurot ülekurss. Märkida saab üksnes täisarvu aktsiaid. Aktsiaid pakutakse avalikult ainult Eestis ning Lätis.

Pakkumise eeldatav tulu on ligikaudu miljon eurot, ülemärkimise korral kasvaks pakkumise maht kuni 1,2 miljoni euroni. Molner kavatseb tulu kasutada ennekõike meeskonna kasvatamiseks ja uute toodete turule toomiseks, aga ka laborivõimekuse kasvatamiseks.

Molner ehitab Eesti juurtega spetsiifiliste ravimite firmat, mille põhiturg on Ameerika Ühendriigid ja Kanada. Ettevõttel on kolm USAs heakskiidetud ravimit, mis ootavad turuletulekut. Molner on Kanadas esitanud esimese ravimitaotluse ja töös on uusi tooteid.

«Kasutame Eesti keemikute teadmisi ja oskusi ning kohalikku regulatiivkeskkonda, jõudmaks maailma suurimake ravimiturule,» kommenteeris juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner.

Molner keskendub spetsiifilistele geneerilistele toodetele, nagu steriilsed süstelahused haiglatele ja apteegimüügiks mõeldud mittesteriilsed dermatoloogilised ja toopilised ravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles