Tallinkil on parim kolmanda kvartali tulemus alates 2019. aastast

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Eero Vabamägi

Tallink Grupp avaldas täna börsile 2022. aasta kolmanda kvartali majandustulemused, mis näitavad järjepidevat liikumist taastumise kursil, jõudmaks aasta lõpuks kahjumist välja, teatas ettevõte.

Kolmandas kvartalis moodustas Tallinki auditeerimata puhaskasum 37,9 miljonit eurot (mullu samal ajal 5,5 miljonit eurot). Kolmanda kvartali EBITDA moodustas 67,7 miljonit eurot (mullu 35,1 miljonit eurot). Kolmanda kvartali auditeerimata tulud kasvasid 49,9% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, moodustades kokku 255,6 miljonit eurot.

Kasvanud tuludest moodustasid suurima osa müügitulu laevade pardarestoranides ja -kauplustes, piletimüügi- ja laevade prahtimise tulu (kolmanda kvartali lõpuks oli välja prahitud kuus laeva).

«Kolmanda kvartali tulemused hakkavad viimaks ometi meenutama normaalsust, millega olime harjunud enne koroonapandeemiat. Kvartaalne kasum seevastu ei ole mõistagi veel ligilähedanegi pandeemiaeelse ajaga võrreldes, aga meil on siiski põhjust olla tulemusega rahul,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Pandeemia algusest peale on Tallinki laevad olnud nõutud kaiäärsete majutuslaevadena mitmes riigis, mis on võimaldanud ettevõttel leida alternatiivseid tuluallikaid. «See uus tuluallikas, isegi kui see on ajutise iseloomuga, on eriti abiks just reisimise madalhooajal, mistõttu ka mitu meie ettevõtte laeva on välja prahitud sügistalviseks perioodiks,» märkis Nõgene.

Novembri lõpus toob Tallink Tallinna-Helsingi liinile uue laeva MyStar, mis on läbimas viimaseid tehnilisi katsetusi ja ettevalmistusi Soomes Rauma laevatehases.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles