Arco Vara kaotas üheksa kuuga kasumit käibekasvule vaatamata

BNS
Copy
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe.
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe. Foto: Mihkel Maripuu

Arco Vara üheksa kuu müügitulu kasvas aastavõrdluses 17 protsenti ning ulatus pea 13,2 miljoni euroni, aruandeperioodi puhaskasum langes aga ligi 37,9 protsenti, 1,5 miljonile eurole.

Kinnisvara müük grupi arendusprojektides moodustas kolmandas kvartalis ligi 5 miljonit eurot ja üheksa kuuga 12,3 miljonit eurot. Kolmandas kvartalis müüdi grupi  arendatavates projektides 31 korterit. Üheksa kuuga müüdi 72 korterit ja üks maa Lätis, möödunud aasta samal ajal müüdi 63 korterit ja üks äripind, teatas Arco Vara börsile.

Kolmanda kvartali ärikasumiks kujunes 659 000 eurot ja puhaskasumiks 556 000 eurot (mullu samal ajal teeniti ärikasumit 294 000 ja puhaskasumit 202 000 eurot).

Grupi laenukoormus langes üheksa kuuga enam kui 4 miljoni euro võrra, 7,1 miljonile eurole. Intressikandvate kohustuste kaalutud keskmine intressimäär oli 30. septembri seisuga viis protsenti, mis on 0,2 protsendi võrra väiksem kui eelmise aasta lõpus.

Arco Vara tegevjuhi Miko Niinemäe sõnul annavad turu jahtumisest märku eelkõige vähenenud uusarenduste päringud. «Näeme seda Kodulahe Rannakalda etapi pealt. Samas pole seal ühtegi lepingust taganenud klienti ning hoonest on eelmüüdud ligikaudu 35 protsenti,» kinnitas ta.

Lõppenud kvartal tõi kinnitust, et Arco Vara saab Merimetsa asumisse kerkivat Kodulahe elurajooni laiendada. Soodi 6 kinnistul algatati detailplaneering kuni 6500 ruutmeetri elamispinna rajamiseks ning tütarfirma Kodulahe OÜ omandas Lammi 6 asuva 1,5 hektari suuruse kinnistu ostuõiguse.

Uusi arenguid on ka Arco Vara teisel turul Bulgaarias, kus Botanica Lozen Residencesi eramute arendus sai kolmandas kvartalis ehitusloa.

Niinemäe sõnul on näha koduostjate kahtlusi tuleviku ees. «Kindlasti on selles oma osa meedial, kus on fookuses võimalikud dramaatilised stsenaariumid. Kinnisvaraarendus nõuab aga pikka plaani ning selge on see, et arendus- ja ehitustegevus ei peatu. Arco Vara meeskonnal tuleb jätkata kasvu, jõudmaks 2026. aasta eesmärgini arendada igal aastal vähemalt 200 korterit,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles