Viking Line'i III kvartali kasum vähenes

BNS
Copy
Viking Line laevaparki kuuluvad nii väga uued laevad (pildil Viking Glory, mis alustas tööd alles tänavu märtsis) kui ka sellised grand old lady´d nagu 1980. aastal valminud Viking Rosella, mis seilab marsruudil Mariehamn–Kapellskär.
Viking Line laevaparki kuuluvad nii väga uued laevad (pildil Viking Glory, mis alustas tööd alles tänavu märtsis) kui ka sellised grand old lady´d nagu 1980. aastal valminud Viking Rosella, mis seilab marsruudil Mariehamn–Kapellskär. Foto: Krister Kivi

Viking Line’i kolmanda kvartali konsolideeritud käive kasvas aastaga 74,8 protsenti 170,4 miljoni euroni, ent kasum taandus pisut, 20 miljonilt eurolt 19,3 miljonile eurole.

Aasta kolme kvartali koondkäive ulatus 370,2 miljoni euroni, 119 protsenti rohkem kui 2021. aasta samal ajal. Kasum peale makse oli aga vaid 9,5 miljonit eurot, vähem kui pool eelmise aasta sama perioodi tulemusest, mis küündis 22,7 miljoni euroni, teatas laevafirma börsile.

Viking Line'i tegevjuhi Jan Hansese sõnul olid kolmanda kvartali tulemused ootuspärased ning reisijate nõudlus tugev. Kütusekulud kasvasid aga võrreldes 2019. aasta kolmanda kvartaliga, mil sõite tehti enam-vähem sama palju, 66 protsenti enam kui 11 miljoni euroni. Siiski võimaldas teenitud ärikasum kütusekulude kasvu peaaegu tasa teha, märkis Hanses.

Üheksa kuu reisijate koguarv kontserni laevadel oli üle 3,7 miljonit, aasta varem aga vaid 1,48 miljonit. Kontserni turuosa teeninduspiirkonnas kokku oli ligi 37,2 protsenti. Veetud kaubaühikute arv vähenes aga samal ajal 95 955 ühikult 87 400 ühikule. Kontserni osa kaubaturust moodustas ligikaudu 14,4 protsenti.

Ettevõte investeeris kolme kvartaliga 13,5 miljonit eurot, aasta varem aga 11,4 miljonit eurot. Enamik rahast investeeriti Viking Glory ehituse lõpetamisesse ning Cinderella, Gabriella, Viking XPRS-i ja Rosella kuivdokkimisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles