EfTEN United Property teatas headest tulemustest

BNS
Copy
Eften Capital AS tegevjuht Viljar Arakas
Eften Capital AS tegevjuht Viljar Arakas Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Mullu juunis asutatud EfTEN United Property Fund teenis üheksa kuuga 1,34 miljonit eurot tulu ning 1,16 miljonit eurot puhaskasumit, samas kui kolmandas kvartalis ulatusid tulud 361 000 euroni ning puhaskasum 308 000 euroni.

Fondi suurimad investeeringud oli Uus-Järveküla elurajooni arendusse, kus algas ehitustegevus ning tuli müüki kümme uut ridamajaboksi.

Kvartaliga tegi fond ühe investeeringu – suurendas 366 000 euro väärtuses osalust usaldusfondis EfTEN Residential Fund. Investeering läheb Kaunase üürimajade arenduse lõpetamiseks ning üürimajade arenduse jätkamiseks Vilniuses. Nende investeeringute valmimisel on EfTEN United Property Fundi investeeringud hajutatud 29 kinnisvaraobjekti vahel.

Fondi tänavuse üheksa kuu tootluseks kujunes 4,6 protsenti, millest 3,9 protsendipunkti oli osaku puhasväärtuse (NAV) kasv ja 0,7 protsendipunkti investoritele tehtud rahaline väljamakse. Kvartali lõpu seisuga on kolmandik fondi omakapitalist investeerimata. Fondivalitseja hinnangul on Baltikumi kinnisvaraturul soodsamad ostukohad veel ees.

Osaku väärtus kasvas septembris 0,5 protsenti

EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli septembri lõpus 10,95 eurot, kasvades kuuga 0,5 protsenti. Augustis oli osaku kasv 0,4 protsenti.

Alates fondi loomisest on selle tootlus olnud 10,3 protsenti ning investeeritud kapitali tootlus 12 protsenti, teatas fond börsile.

Septembris andis fondi tootlusele suurima panuse Danske büroohoone Vilniuses, mille rahavoog kasvatas investeeringu väärtust 1,1 protsendi võrra. Aates hoone ostmisest eelmise aasta lõpus on vahetatud välja suurem osa rentnikest, millega on selle keskmine üüritase kasvanud pea 15 protsenti.

Kõrgem üüritulu võimaldab fondil suurendada objekti suhteliselt madalat laenukoormust, mis on praegu 45 protsenti objekti väärtusest, ning selle arvel teha investoritele täiendav väljamakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles