Investor Jaak Roosaare: noored võiksid varakult tööle minna

PM Majandus
Copy
Õppeklass. Pilt on illustratiivne
Õppeklass. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

Jaak Roosaare sõnul võiksid kooliõpilased viimastes klassides investeerimist õppida ja varakult tööle minna. Tuntud investor on noortele ettevõtlusoskust õpetava programmi Southwestern Advantage vilistlane.

Enda esimesed arvestatavad sissetulekud teenis Roosaare tudengina ühingu Southwestern Advantage programmi raames suviti ukselt uksele raamatuid müües. Sarnaselt Roosarega on ka teised Eesti noored käinud Ameerika Ühendriikides raamatuid müümas. Lisaks on programm Southwestern Advantage andnud gümnasistidele üle 400 raha- ja ettevõtlusteemalise koolitunni ning koolitanud kooliõpilaste idufirmasid, kõrgkoolide müügijuhtimise tudengeid ja õpilasfirmasid.

«Kui tippinvestorite teemaks on praegu pigem küsimus, kuhu oma raha karuturul paigutada või kust see kasvavateks arveteks välja võluda, siis usun, et samu põhimõttelisi teadmisi võiks vabalt käsitleda ka kooli viimastes klassides õppekavade raames,» sõnas Roosaare. Ta lisas, et siis ei peaks noor tulevikus oma säästudega praktikas õppetunde saama, vaid oskaks siis juba oma teadmiste põhjalt kasulikke otsuseid teha.

Praegu on finantskirjaoskus mitmes kesk- ja kutsekoolis valikaine.

Investor julgustab noori

Lisaks soovitas investor noortel varakult tööle minema. «Julgustan kõiki noori proovima mingitki iseseisva raha teenimise viisi, niipea kui selleks tekib võimalus, et mõista praktikas paremini, kuidas käib töö eest saadud tasu säästmine, kasvatamine või kulutamine,» lausus Roosaare.

Southwestern Advantage Eesti avaldas oma heategevusliku tütarettevõtte Southwestern Charity poolt koostöös ettevõtlus- ja majandusõpet edendava Junior Achievementiga tänapäevase gümnasistidele mõeldud majandusõpiku.

Programm on koolidele jaganud üle 10 000 «Rikkaks saamise õpiku», mille autor on Jaak Roosaare. Populaarses raamatus kirjutab investor, kuidas rahaga mõistlikult ümber käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles