Inbanki kasum enam kui kolmekordistus

BNS
Copy
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Inbanki  kolmanda kvartali puhaskasum oli 13,4 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes enam kui 3,5 korda rohkem. Üheksa kuu puhaskasum kokku oli 18 miljonit eurot ehk enam kui kaks korda rohkem kui möödunud aastal.

Rekordkasumi taga olid panga teatel mitmed erakorralised tulud ja kulud, muu hulgas viidi 1. juulil lõpule Inbanki 29,8-protsendise osaluse müük Maksekeskuses, mille tulemusena teenis Inbank kolmandas kvartalis 11,4 miljonit eurot erakorralist kasumit.

«Hoolimata majanduse keerulisest olukorrast jätkab Inbank tugeval kasvulainel. 2021. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes kasvas laenuportfell 31 protsenti, ulatudes 711 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas aastaga 22 protsenti, ulatudes 728 miljoni euroni. Samuti kasvas krediiditoodete müügimaht 145 miljoni euroni, mis on kõigi aegade suurim kvartali müük,» märkis Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja pressiteates.

Turgude lõikes kasvas Baltikumi äriüksuse müügimaht möödunud kvartalis 91,8 miljoni euroni. Kõrgemate intresside ja nõrgeneva valuuta keskkonnas on Poola müük stabiliseerunud kvartaalsele 53,1 miljoni euro tasemele, mis on parim tulemus alates 2022. aasta algusest. Kolmandas kvartalis alustas äritegevust ka Inbanki Tšehhi filiaal, kus sõlmiti esimesed kliendilepingud.

Põldoja tõdes, et kuigi Inbanki finantstulemused näitavad kasvu, on väliskeskkond jätkuvalt keeruline. «Inflatsioon Balti riikides on Euroopa kõrgeim ja Poola intressimäärade tasemed püstitavad uusi rekordeid. Majanduslanguse risk on selgelt kasvanud ning järgmistel kuudel peab navigeerima oluliselt keerulisemas keskkonnas,» nentis Inbanki tegevjuht.

Ta kinnitas samas, et investeeringutega uutele turgudele ja tehnoloogiasse jätkatakse kindlasti ka keerulisematel aegade

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles