Laevandusgigant Mærsk näeb tulevikku süngetes toonides (1)

Copy
Mærski konteinerlaev.
Mærski konteinerlaev. Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Laevandushiid Mærsk teatas kolmapäeval heast kolmanda kvartali kasumist, kuid hoiatas, et kaubaveohinnad on saavutanud haripunkti ning Ukraina konflikti, kõrge inflatsiooni ja majanduslanguse hirmu tõttu on tekkinud tumedad pilved.

Taani firma on alates 2020. aastast lõiganud kasu kaubaveokulude tõusust, kuna koroonapandeemia järgne majanduste taasavamine tõi maailmakaubanduses kaasa suuri kitsaskohti.

Mærski sõnul suurenes kolmandas kvartalis puhaskasum 63 protsenti, 8,9 miljardi dollarini võrreldes 2021. aasta sama perioodiga, mis on kõrgem kui finantsandmete firma FactSeti küsitletud analüütikute prognoos.

Kaubavedude hinnad tõusid kolmandas kvartalis 42 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatas ettevõte.

«Siiski on selge, et kaubaveohinnad on saavutanud tipptaseme ja hakkasid kvartali jooksul normaliseeruma, mis on tingitud nii vähenevast nõudlusest kui ka tarneahela ülekoormuse leevendumisest,» ütles Mærski tegevjuht Søren Skou.

«Ukraina sõja, Euroopa energiakriisi, kõrge inflatsiooni ja ähvardava ülemaailmse majanduslanguse tõttu on silmapiiril palju tumedaid pilvi,» lisas Skou. «See mõjutab tarbijate ostujõudu, mis omakorda mõjutab ülemaailmset transpordi- ja logistikanõudlust.»

Mærski aktsia langes kolmapäeval negatiivse tulevikuväljavaate tõttu Kopenhaageni börsil koguni 5,79%.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles