Kinnisvarainvestorid: veel on üüridel tõusuruumi küll, aga turg on hangunud (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Korralikku korterit üürile andes saab iga järgmise üürniku käest veidi kõrgemat hinda küsida, nii et euribori tõus hinnale järele ei jõua.
Korralikku korterit üürile andes saab iga järgmise üürniku käest veidi kõrgemat hinda küsida, nii et euribori tõus hinnale järele ei jõua. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Eestlaste lemmikvara on kinnisvara, kuid praegu on lemmik veidi põlu alla sattunud. LHV pank avaldas, et nende ­andmetel on nõudlus kodulaenude järele ­umbes 30 protsenti kukkunud, inimesed on väga äraootavad.

Ennekõike tahetakse ­teada, milliseks kujuneb euribor ja kui kõrgeks kerkivad talvised kütte­arved, mistõttu lükatakse kinnis­varaoste edasi. «Aga ma ei näe põhjust, miks peaks kinnisvara hinnad rohkem kui 20 protsenti langema,» prognoosis LHV majandusanalüütik Kristo Aab.

Everaus Kinnisvara OÜ juha­tuse liige Janar Muttik rääkis kinnisvarafirmade konverentsil Tallinnas, et ärikinnisvaraga ei ole tal probleeme – firma on tänavu kaks korda hinda tõstnud. Mis korteritesse puutub, arvas Muttik, et pigem tuleb hinna­langusele mõelda neil üüriinvestoritel, kes kevadel üüridele hoobilt 20 protsenti otsa panid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles