Elevingi kasum kasvas järsult

BNS
Copy
Rahatähed
Rahatähed Foto: Marko Saarm / Sakala

Mitut kaubamärki ühendava finantstehnoloogiaettevõtte Eleving Groupi üheksa kuu korrigeeritud kulumieelne ärikasum (EBITDA) kasvas aastaga 24 protsenti, 53,5 miljoni euroni ja korrigeeritud puhaskasum 12,1 miljonilt eurolt rekordilise 17,7 miljoni euroni.

Üheksa kuu korrigeeritud käive oli 136 miljonit eurot, kasvades aastaga üle veerandi, 26,8 protsenti, teatas ettevõte.

Paindlikud rendi- ja tellimuspõhised tooted moodustasid üheksa kuu tuludest 38,2 miljonit eurot. 2021. aasta samal ajaga võrreldes oli kasv 105,5-protsendine ning kvartali võrdluses oli kasv 4,3-protsendine. Traditsiooniliste rendi- ja tagasirenditoodete tulu ulatus 51,4 miljoni euroni, mis eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes tõusis 25,2 protsenti ning möödunud kuue kuuga võrreldes 13,7 protsenti.

Tarbimislaenude segmendi tulu oli 46,4 miljonit eurot (2021. aasta üheksa kuuga vähenes 2,6 protsenti). Ettevõtte netoportfell on jõudnud 288,6 miljoni euroni (tõus viimase kuue kuuga 12,8 miljonit eurot). Ettevõtte sõidukiostu- ja tarbimissegmentide osakaal portfellis oli vastavalt 224,8 miljonit eurot ja 63,8 miljonit eurot.

Eleving Groupi tegevdirektor Modestas Sudnius ütles, et nende tänavune põhieesmärk on täiustada tooteid sissetöötatud turgudel. «Oleme muutnud oma kindlustusriskide hindamise põhimõtteid rangemaks ja vaadanud läbi kulustruktuuri. Samas on nõudlus ettevõtte toodete järele endiselt väga suur ning oleme saavutanud kvartaliportfelli peaaegu 5-protsendise kasvu. See on väiksem kui selle aasta eelmistes kvartalites, kuid meie valik ja otsus on hoida praegustel ebakindlatel aegadel kasv kontrolli all ning jätkusuutlikul tasemel,» lisas Sudnius.

Kontsern jätkab kapitalistruktuuri mitmekesistamist, hõlmates 4 miljoni euro suuruse võla Keenia eravõlakirjade emissiooni kaudu. 

Eleving Group koosneb mitmest rahvusvahelisest finantstehnoloogia ettevõttest. Eestis tegutseb Eleving Group kaubamärkide Mogo, Primero ja Renti all. Kontsern tegutseb Baltikumis, Kesk-, Ida- ja Kagu-Euroopas, Kaukaasias, Kesk-Aasias ning Ida-Aafrikas ning osutab aktiivselt teenuseid 13 turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles