Disney viletsad tulemused kukutasid aktsiat

PM Majandus
Copy
Disney neljanda kvartali põhitegevustulu oli 1,6 miljardit dollarit. Wall Street prognoosis 2,3 miljardi dollari suurust tulu.
Disney neljanda kvartali põhitegevustulu oli 1,6 miljardit dollarit. Wall Street prognoosis 2,3 miljardi dollari suurust tulu. Foto: YOSHIKAZU TSUNO

Walt Disney investorid lootsid ettevõtte viimaste tulemuste põhjal voogedastusteenuse kasvu, teemaparkide jätkuvat elavnemist ning stabiilset tele- ja filmitulu. Selle asemel said nad segase pildi.

Disney+ suurendab tellijate arvu, kuid kaotab rohkem raha. Teemaparkide tulud kasvavad, kuid kasum ei hoia sellega sammu. Tulemuseks oli nii kvartali tulude kui ka kasumi suur mahajäämus. Ja järgmise aasta prognoosid jätavad samuti palju soovida, vahendab AFP.

Disney aktsia kukkus pärast tulemuste avaldamist kolmapäevaöise seisuga üle 6%.

Halba majanduskeskkonda trotsides kasvas Disney+ voogedastusteenuse tellijate arv juuniga võrreldes 12 miljoni kasutaja võrra, selgus teisipäeva hilisõhtul avaldatud tulemustest. Disney+ tellijate arv suurenes 164,2 miljoni inimeseni.

Kasum ületas analüütikute ootusi, kuid California kontserni voogedastusteenused, mille hulka kuuluvad Disney+, ESPN+ ja Hulu, kahekordistasid oma viimase 12 kuu tegevuskahjumi enam kui kaks korda – see ulatus 1,47 miljardi dollarini, selgus tulemustest.

Walt Disney Co. tegevjuht Bob Chapek ütles, et voogedastusteenuse ülesehitamine on nõudnud märkimisväärseid investeeringuid ja et teenus kannatab nüüd kõrgendatud tegevuskahjumi all, mille puhul nad eeldavad kahanemist.

Disney+ on Netflixile kiiresti järele jõudnud ning kavatseb peagi käivitada odavama, kuid reklaamiga tellimusprogrammi, et meelitada veelgi rohkem vaatajaid ning ühtlasi mitmekesistada oma tuluvoogu.

Kogu meelelahutuskontserni müügitulu ja kasum jäi analüütikute ootustele alla. Chapek tõi tulemuste avaldamisel välja rekordilised tulemused lõbustusparkide, elamuste ja toodete divisjonis, mille alla kuuluvad teemapargid ja kruiisiliinid.

Ettevõtte tulud kasvasid mullusega võrreldes üle 36 protsendi jagu, 7,4 miljardi dollarini, seda tänu koroonapiirangute lõppemisega taaspuhkenud turismilainele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles