Elon Musk müüs ligi 4 miljardi dollari eest Tesla aktsiaid (2)

Copy
Twitteri omanik ja Tesla tegevjuht Elon Musk.
Twitteri omanik ja Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: MIKE BLAKE

Tesla juht Elon Musk müüs ligi 4 miljardi dollari väärtuses elektriautotootja aktsiaid, selgus teisipäeval USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni andmetest, rohkem kui nädal pärast seda, kui ta lõpetas Twitteri 44 miljardi dollari suuruse omandamise.

 

USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni dokumendid näitavad, et Elon Musk, kes rahastas suurt osa oma Twitteri ostust Tesla aktsiatega, müüs enam kui 19 miljonit aktsiat väärtusega üle 3,9 miljardi dollari.

Musk võttis oktoobri lõpus Twitteri üle kontrolli ja vallandas selle tippjuhid pärast pikaleveninud vastasseisu maailma rikkaima inimese ja mõjuka sotsiaalmeediaettevõtte vahel.

Ta püüdis Twitteri tehingust tagasi astuda vahetult pärast seda, kui tema ootamatu pakkumine võeti aprillis vastu, ning ütles juulis, et tühistab lepingu, sest Twitter oli teda võltsitud «bot-kontode» arvu osas eksitanud - väited, mille ettevõte tagasi lükkas.

Pärast seda, kui Musk püüdis müügitehingut tühistada, esitas Twitter hagi, et ettevõtjat tehingust kinni pidada. Kuid kohtuprotsessi ähvardusel andis ta alla ja taaselustas oma ülevõtmiskava.

Muski otsus eemaldada Twitter börsilt võimaldas tal teha kiiresti suuri muudatusi, kuid see tõi ettevõttele ka suurema võlakoormuse, mis on riskantne samm raha kaotava ettevõtte jaoks.

Novembri alguses teatas ta, et kasutajate kontode verifitseerimiseks tuleb maksta 8 dollarit kuus, väites, et see plaan lahendaks platvormi probleemid botide ja trollidega, luues samal ajal ettevõttele uue tuluallika.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles