Lightyear avas Eestis võimaluse investeerida ettevõtte konto alt

BNS
Copy
Taavet Hinrikus
Taavet Hinrikus Foto: Madis Veltman

Neljapäeval avas Lightyear Eesti klientidele võimaluse investeerida ettevõtte konto alt, tuues vahendustasudeta lihtsa ligipääsu maailma turgudele ka äriklientideni.

Ettevõtte kontod on olnud kohalike klientide üks soovitumaid tooteid, teatas Lightyear.

Eesti on üks väheseid riike, mis kohtleb maksustamisel investeerimisest teenitud tulu sarnaselt muust äritegevusest pärineva sissetulekuga. Ettevõtte investeerimiskasum maksustatakse vaid hetkel, kui see ettevõttest dividendidena välja jagatakse ehk enamusel juhtudel võib kasumi ettevõtte kontolt uuesti ümber investeerida ilma kohese maksukohustuseta.

See on muutnud ettevõtte alt investeerimise levinud praktikaks nii globaalsetest turgudest huvitatud erainvestorite kui ka vabakutseliste ja väikeettevõtjate seas, kuid äriklientidele ei ole Lightyeari sõnul siiani turul kasutajasõbralikku investeerimisvõimalust. Kohalike pankade ja olemasolevate välismaaklerite kaudu on ligipääs globaalsetele börsiturgudele puudulik, kallis ja segase kasutajakogemusega ning konto loomine on bürokraatlik ja pikk protsess, mis võib kesta nädalaid, kui mitte kuid.

Lightyear on ühendatud Eesti äriregistriga, mis tähendab, et ettevõtte konto avamine toimub täielikult rakendusesiseselt ning vaid mõne klikiga. Lisaks lahendab Lightyear ärikliendist investorite jaoks levinud valupunktid, nagu LEI koodi otsing ja W8-BEN-E USA maksuvormi täitmine.

Rakenduse kaudu saavad kliendid ettevõtte konto avada tasuta, ilma kontohooldus- ning peidetud tasudeta investeerimisprotsessi jooksul. Äriklientidele on saadaval sama teenus mis eraisikutele – multivaluuta konto, vahendustasudeta ligipääs USA ja Euroopa aktsiatele ja börsil kaubeldavatele fondidele (ETF) ning visualiseeritud informatsioon iga rakenduses leiduva instrumendi kohta.

Suvel kaasas Lightyear 25 miljonit dollarit oma A-seeria rahastusvoorus, kus osalesid investorid, nagu Lightspeed Venture Partners ja Sir Richard Branson. Samal ajal lansseeris Lightyear oma rakenduse korraga 19 Euroopa riigis.

«Tuues Eestisse ettevõtte kontod, eemaldab Lightyear kohalikult investeerimismaastikult suured valukohad, nagu pikk, bürokraatlik kontoloomise protsess ning puudulik ja kallis ligipääs maailma turgudele. See lisa tugevdab tohutult Lightyeari väärtuspakkumist Eesti investoritele,» kommenteeris Wise’i kaasasutaja ja Lightyeari investor Taavet Hinrikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles