FOTOD ⟩ J. Molneri aktsia alustas börsidebüüti langusega

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Börsile mineva ravimitootja  J. Molneri laboris toimus traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia.
Börsile mineva ravimitootja J. Molneri laboris toimus traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia. Foto: Tairo Lutter

Esimestel börsil oleku minutitel langes Eesti ravimifirma J. Molneri aktsia 2,7 protsendi võrra, 7,90 euroni. Veerand tundi enne kella 11 kukkus aktsia 17,1 protsendi võrra, 6,73 euroni.

J. Molneri aktsiate avalik pakkumine toimus 24. oktoobrist 4 novembrini. Pakkumisel märkisid investorid 86 001 aktsiat 698 328,12 euro väärtuses, kuigi pakuti kuni 123 152 aktsiat, hinnaga 8,12 eurot tükist. Pakkumise algne eeldatav tulu oli ligikaudu miljon eurot.

Pakkumise käigus märkisid aktsiaid 838 investorit, kellest ligi neljandik olid Läti investorid.

Kauplemisele läks 1 600 000 ettevõtte lihtaktsiat.

«Avalikuks ettevõtteks saamine nõuab julgust. Seda ei ole kõigil, aga olen veendunud, et kõige ambitsioonikamatel ettevõtetel on see julgus olemas,» ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots. «Mul on väga hea meel tervitada J. Molnerit First Northile tulemise puhul ja juhtida tähelepanu, et tegu on ainsa ravimiettevõttega Balti börsidel.»

«J. Molneril on hea meel alustada avaliku ettevõtte teekonda Nasdaq Tallinna turul. Olles praegu uurimis- ja arendusprotsessi keskel, on meil kindel ambitsioon laiendada oma äritegevust Tallinnast Tehnopolist välja USA ja Kanada suurtele ravimiturgudele,» ütles J. Molneri asutaja Jason Grenfell-Gardner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles