Inbank sekkus hoiuste intressisõtta

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Inbank tõstis hoiuseintressi
Inbank tõstis hoiuseintressi Foto: Romet Kreek

Alates 15. novembrist on Inbanki aastase tähtajalise hoiuse intress 2,6 protsenti, kuid 60-kuulise perioodi puhul juba 3,5 protsenti.

«Euroopa Keskpank tõstis oktoobri lõpus intressimäärasid, mis omakorda on tõstnud turul valitsevaid intresside baasmäärasid, näiteks euribori. Kui seni on intressimäärade tõus mõjutanud peamiselt laenude valdkonda, siis tegelikkuses avaldab see mõju ka tähtajalistele hoiustele. Seetõttu korrigeerisime ka Inbanki uutele tähtajalistele hoiustele pakutavaid intresse, et vastata paremini klientide ootustele,» sõnas Inbanki Eesti äriüksuse juht Valdeko Kübarsepp.

Tähtajaline hoius pakub võimaluse oma sääste stabiilselt kasvatada kindla perioodi vältel. «Tähtajaline hoius on üks turvalisemaid viise, kuidas oma sääste või meelerahufondi stabiilselt kasvatada. Pangahoiuselt koguneb intressitulu, mida raha tavalisel arvelduskontol või sularahana hoides ei teeni,» lisas Kübarsepp.

Intressimäärad sõltuvad eelkõige hoiustamisperioodi pikkusest – mida pikem periood, seda kõrgem intress aastas. Näiteks 12-kuulise perioodi puhul on intress Inbankis 2,6 protsenti, kuid 60-kuulise perioodi puhul juba 3,5 protsenti. Intressitulu makstakse kõikidele kuni 300 000 euro suurustele hoiustele.

Inbanki Eesti äriüksuse juht tuletab meelde, et kuigi tähtajalisi hoiuseid pakuvad Eestis kõik pangad ning hoiu-laenuühistud, siis turvaline valik on vaid pankade pakutav. «Finantsinspektsiooni poolt tegevusloa saanud krediidiasutuste hoiused ehk pankade hoiused on tagatisfondi seaduse kohaselt kuni 100 000 euro ulatuses riigi tagatud. See tähendab, et kui midagi peaks teenusepakkujaga juhtuma, siis hoiustaja säästude tagasimaksmine on seaduse kohaselt garanteeritud vaid pangahoiuste, mitte hoiu-laenuühistute puhul,» selgitas Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles