Charlie Munger: krüpto on kombinatsioon pettusest ja hullumeelsusest

PM Majandus
Copy
Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger.
Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger. Foto: Lucy Nicholson

Warren Buffetti kauane äripartner ja Berkshire Hathaway asepresident Charlie Munger kritiseeris digirahasid seoses FTXi kokkuvarisemisega.

«See on osaliselt pettus ja osaliselt hullumeelsus,» ütles Berkshire Hathaway aseesimees Munger teisipäeval CNBC-le. «See on halb kombinatsioon. Mulle ei meeldi pettus ega hullumeelsus. Ja hullumeelsus võib olla hullemgi kui pettus.»

98-aastane miljardär on juba pikka aega olnud bitcoin'i kriitik, nimetades seda varem rumaluseks ja kurjuseks. Samuti on ta varem nõudnud krüptovaluutade keelustamist.

FTXi lagunemine on krüptotööstust raputanud, tekitades sektoris võimuvaakumi just siis, kui regulaatorid kaaluvad, kuidas seda jälgida. FTX Group on öelnud, et nende pankrot võib hõlmata enam kui miljon võlausaldajat.

Warren Buffetti lähim partner andis intervjuu pärast seda, kui Berkshire Hathaway omandas umbes 5 miljardi dollari suuruse osaluse TSMCs, kinnitades sellega oma usku tipptehnoloogia pikaajalisse kasvu, hoolimata sellest, et kiibitootjatel on olnud ülemaailmse majanduslanguse tõttu langusaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles