Arco Vara müüb 9 miljoni eest Bulgaarias asuva ärihoone

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Madrid BLVD
Madrid BLVD Foto: Arco Vara

Arco Vara sõlmis eellepingu Bulgaaria pealinnas Sofias asuva ärihoone Madrid BLVD müügiks. Tehingust saadava tulu investeerib ettevõte uute kinnistute ostu ja keskendub elukondliku kinnisvara arendamisele.

Arco Vara arendatud äri- ja elamuhoone Madrid BLVD valmis 2010. aastal. Kahe maa-aluse ja 9 maapealse korrusega hoones asub parkimismaja, korterid, kaubanduskeskus ja kontorid. Kõik hoones asuvad korterid on müüdud, kuid Arco Vara tegeles siiani kaubandus- ja kontoripindade üüriga, mida oli kokku ligikaudu 7500 m².

Arco Vara juhi Miko Niinemäe sõnul ei sobi ärihoone omamine ja haldamine enam ettevõtte plaanidega. Tema sõbul vajab kaubanduspindadega tegelemine eraldi meeskonda ja vaid üht hoonet käitades on üldkulu küllaltki suur.

Sofia kesklinnas asuva Madrid BLVD tehingu hind on eellepingu kohaselt 9,1 miljonit eurot ja lõplik müügidokument allkirjastatakse hiljemalt 6 kuu jooksul. Hoone ostjateks on kolm Bulgaaria ärikinnisvarasse investeerivat ettevõtet.

Niinemäe sõnul keskendub Arco Vara Bulgaarias edaspidi ainult kodude ehitamisele. Hiljuti sõlmiti peatöövõtuleping Austria ehitusfirma Strabag Bulgaaria haruettevõttega Botanica Lozeni eramajade rajooni esimese etapi väljaehitamiseks.

Ärikinnisvara objektidega Arco Vara praeguse seisuga tegeleda ei plaani. «Kaugemas tulevikus ei saa seda välistada, kuid enne aastat 2026 seda plaanis ei ole,» ütles Niinemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles