Järjekordne krüptomaakler peatas väljamaksed

PM Majandus
Copy
Bitcoin. Illustratiivne pilt.
Bitcoin. Illustratiivne pilt. Foto: EDGAR SU

Krüptosektoris valitsev segadus on tabanud veel ühte ettevõtet. Nüüd peatas ka investeerimisühing Genesis raha väljamaksed.

 

Krüptobörsi FTX kokkuvarisemine paneb üha enam krüptosektori ettevõtteid raskustesse. Krüptomaakler Genesis andis teada, et nad ei anna enam uusi laene ja lõpetavad ajutiselt nende tagasimaksmise, et kindlustada oma likviidsust, vahendab Reuters.

Maaklerfirmad nagu Genesis pakuvad oma teenuseid riskifondidele, kes soovivad investeerida krüptoturule, näiteks krüptotehingute töötlemise või laenude andmise kaudu. Ettevõtte sõnul andis Genesis hiljuti 2,8 miljardi dollari väärtuses laene, mis läksid tõenäoliselt professionaalsetele investoritele. Seega ei mõjuta see teade tõenäoliselt erainvestoreid.

Emaettevõte Digital Currency Group põhjendas otsust FTXi pankroti tõttu tekkinud hinnaturbulentside ja üldise usalduse kaotusega.

Bahamal asuv FTX esitas reedel pankrotiavalduse pärast seda, kui kliendid olid selle nädala alguses kiirustades oma raha välja võtnud. 30-aastane endine Wall Street'i kaupleja Sam Bankman-Fried otsis viimse hetkeni meeleheitlikult uut kapitali, et päästa krüptobörs, mis asutati kõigest kolm ja pool aastat tagasi. Päästmise katse konkureeriva börsi Binance'iga ebaõnnestus. Mitmed riigid külmutasid seejärel FTXi varad, et piirata börsi kokkuvarisemise tagajärgi tööstusele. Krüptovaluutaturg sattus krüptobörsi pankroti tõttu tõsisesse turbulentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles