Disney vallandas tegevjuhi, tuues asemele endise legendaarse juhi (3)

Copy
Disney endine tegevjuht Bob Chapek (vasakul) ja ametisse naasnud Bob Iger (paremal), kes töötas Disney tegevjuhina 15 aastat.
Disney endine tegevjuht Bob Chapek (vasakul) ja ametisse naasnud Bob Iger (paremal), kes töötas Disney tegevjuhina 15 aastat. Foto: GERARDO MORA

Disney vallandas pühapäeval tegevjuhi Bob Chapeki ja teatas, et tõi tagasi endise tegevjuhi Bob Igeri, kes võtab taas juhtohjad enda kätte. Muudatus, mis on maailma suurima meediaettevõtte jaoks ootamatuks pöördeks, jõustub koheselt, teatas Disney oma avalduses.

«Me täname Bob Chapekit tema pika karjääri jooksul Disneyle osutatud teenete eest,» ütles Disney nõukogu esinaine Susan Arnold.

Direktorite nõukogu otsustas, et kuna konglomeraat seisab silmitsi üha keerulisemaks muutuva tööstusharu ümberkujundamise perioodiga, on Bob Igeril ainulaadne sobivus ettevõtet juhtida.

Chapek oli kaks aastat Disney tegevjuht, mille jooksul tundis Wall Street üha suurenevat muret ettevõtte kasvavate kulude pärast. Disney aktsia on sel aastal langenud 41 protsenti ning Wall Streetil on kindlasti hea meel näha taas legendaarset Igerit Disney eesotsas.

Bob Iger, kes juhtis enam kui 15 aastaga intriigidest kubiseva Disney kriisist välja ning kasvatas 46 miljardi dollari turuväärtusega ettevõtte 282 miljardi väärtusega meelelahutuskolossiks, on lubanud naasta tegevjuhiks vähemalt kaheks aastaks, öeldi avalduses.

Igeri juhtimisel omandas Disney Pixari, Marveli, Lucasfilmi ja 21st Century Foxi. Samuti avas ta oma esimese teemapargi Hiinas (Shanghai Disney Resorti) ning käivitas voogedastusteenused Disney+ ja ESPN+.

Bob Iger edutas Chapeki oma asendajaks 2020. aastal asudes ise nõukogu esimehe kohale, kuid hiljem läksid nad omavahel tülli, mis tõi kaasa Igeri firmast lahkumise, olles töötanud Disneys kokku üle 25 aasta.

 
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles