Credit Suisse prognoosib suurt kahjumit, kuna rikkad kliendid lahkuvad pangast

Copy
Credit Suisse peakontor Zürichis.
Credit Suisse peakontor Zürichis. Foto: Arnd Wiegmann

Šveitsi suurpank Credit Suisse prognoosis kolmapäeval neljandaks kvartaliks kuni 1,6 miljardi dollarilist kulumieelset kahjumit, kuna jõukad kliendid keeravad selja raskustes olevale Šveitsi pangale.

Šveitsi suuruselt teine pank teatas oktoobri lõpus restruktureerimisest, mis peaks tooma sellele aasta viimases kvartalis 1,6 miljardit dollarit kahju.

Panga aktsionärid kiitsid erakorralisel üldkoosolekul restruktureerimise rahastamiseks heaks aktsiakapitali suurendamise umbes nelja miljardi frangi ehk 4,2 miljardi dollari võrra.

Kuid aktsionäre ja analüütikuid häiris panga kainestav hinnang oma probleemide ulatusele, samuti kiirus, millega rikkad kliendid võtsid pangast välja oma sääste ja investeeringuid.

Credit Suisse teatas, et kolmanda kvartali lõpus oli varade väljavool 6%. Nende sõnul on see suundumus jõukatele klientidele suunatud varahaldusdivisjonis vahepeal paranenud, kuid ei ole veel pöördunud.

Credit Suisse plaanib ühtlasi restruktureerimise käigus tõmmata koomale oma investeerimispanganduse haru, mida on raputanud rida skandaale.

Samuti näeb plaan ette umbes 9000 töökoha koondamist ja rahasüsti Saudi National Bankilt.

Panga aktsia kukkus teate järel kolmapäeva pärastlõunal 4,8 protsenti 3,67 frangi tasemele.

Esimeses kvartalis oli panga kahjum 273 miljonit, teises 1,6 miljonit ja kolmandas neli miljardit franki.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles