Vaata, millega Warren Buffett oma hiiglaslikku tänupühaannetust põhjendas

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.
Berkshire Hathaway juht Warren Buffett. Foto: Carlos Barria

Warren Buffett annetas tänupüha eelõhtul 750 miljoni dollari väärtuses Berkshire Hathaway aktsiaid oma perega seotud neljale sihtasutusele. Ajastus ei olnud juhus, vaid investeerimisgeeniuse viis tänada oma lapsi heategevusliku töö eest.

«Ma olen äärmiselt uhke selle üle, millised on minu lapsed,» rääkis Buffett CNBC saatele Becky Quick. «Ma olen rahul ja nad teavad, mida ma nende vastu tunnen. See on ülim tunnustus ja kinnitus selle kohta, et mu lapsed ei taha hoida endale dünastia varandust.»

92-aastane investor annetas 1,5 miljonit oma konglomeraadi B-klassi aktsiat Susan Thompson Buffetti fondile, mis sai nime tema esimese naise järgi. Samuti andis ta 300 000 B-klassi aktsiat kolmele oma laste juhitavale sihtasutusele: Sherwoodi fondile, Howard G. Buffetti fondile ja NoVo fondile.

Seekord ei kuulunud annetuse saajate hulka Bill & Melinda Gatesi sihtasutus. Omaha oraakel on lubanud oma varanduse aja jooksul laiali jagada ja on teinud 2006. aastast alates iga-aastaseid annetusi samale viiele heategevusorganisatsioonile.

Juunis andis ta 11 miljonit B-klassi aktsiat Gates Foundationile, 1,1 miljonit B-aktsiat Susan Thompson Buffetti fondile ja 770 218 aktsiat oma laste kolmele sihtasutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles