Airobot Technologies võtab sihikule põrandakütte termostaatide maailmaturu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
02.02.2022 Tallinn Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. Foto:Sander Ilvest/Postimees
02.02.2022 Tallinn Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. Foto:Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest

Eesti õhutehnoloogia ettevõte Airobot Technologies AS on arendanud välja põrandakütte juhtimise tehnoloogia, mille eelisteks on energiasäästlikkus ja suurem kasutajamugavus, ning plaanib siseneda globaalsele turule, teatas alternatiivturu ettevõte börsile.

Eestis arendatud põrandakütte termostaadi eelisteks on energiasäästlikkus ja kasutajamugavus, sest sel on võimekus juhtida kodu kütet ja ventilatsiooni ühest rakendusest.

Airoboti nutika termostaadi sisse on ehitatud CO2 ja õhuniiskuse mõõtmise andurid, mis võimaldavad näha reaalajas ruumi temperatuuri, õhuniiskust ja õhukvaliteeti ning samas on nutitermostaat hinnaklassilt kättesaadav ka tavatarbijale.

Põrandakütte termostaatide turuna näeb Airobot kogu maailma ja eelkõige Põhjamaid, kus vesipõrandaküte on kõige populaarsem kütteviis. Esimeses etapis alustatakse müüki Eestis ja järgmises etapis on plaan liikuda Põhja-Euroopa turgudele ning laiendada müügivõrku.

Seoses IoT ja teiste tehisintellektil põhinevate tehnoloogiate arengutega on nutikate termostaatide turul oodata lähiaastatel märkimisväärset kasvu. Kui 2019. aastal oli selle turu globaalne maht 1,86 miljardit USA dollarit, siis 2027. aastaks hinnatakse seda juba 11,36 miljardile USA dollarile.

Milliseks kujuneb Airoboti turuosa uues tootesegmendis ja milline on mõju finantstulemustele, on ettevõtte hinnangul veel vara öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles