USA aktsiad langevad tugevate tööhõiveandmete tõttu

PM Majandus
Copy
Wall Streeti tänavasilt New Yorgi börsi lähedal.
Wall Streeti tänavasilt New Yorgi börsi lähedal. Foto: Brendan Mcdermid

Aktsiad Wall Streetil avanesid reedel madalamal pärast seda, kui oodatust parem USA tööhõivearuanne tekitas muret, et rahanduspoliitika jääb inflatsiooni vastu võitlemiseks endiselt agressiivseks, vahendab AFP.

Umbes 10 minutit pärast kauplemist langes Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,8 protsenti 34 131,51 punktile. Laiapõhjaline S&P 500 langes reedel börsi avanedes 1,0 protsenti 4 037,75 punktile, samas kui tehnoloogiarikas Nasdaq Composite indeks kukkus 1,1 protsenti 11 353,99 punktile.

Maailma suurim majandus lisas novembris 263 000 töökohta, mis on oodatust rohkem, samas kui töötuse määr jäi 3,7 protsendile, näitasid tööministeeriumi andmed. Valitsuse andmed näitasid ka suuremat hüpet tunnipalkades, kui analüütikud olid prognoosinud.

«Raport iseenesest on majanduslikust seisukohast hea uudis, kuid turg näeb seda siiski halva uudisena, arvates, et see lükkab keskpanga võimaliku rahapoliitika suunamuutuse tulevikku,» ütles Briefing.com analüütik Patrick O'Hare.

Reedene varajane nõrkus oli vastuolus suure ralliga kolmapäeval, mil Föderaalreservi esimees Jerome Powell ütles, et keskpank võib leevendada intressimäärade tõstmise tempot juba detsembris. Fed-i rahapoliitikakomisjon peaks järgmise otsuse teatavaks tegema 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles