FOTOD Ta on kohe kohal: Tallink toob liinile MyStari

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinki uus laev MyStar
Tallinki uus laev MyStar Foto: Tallink

Tallink Grupi uus parvlaev MyStar antakse ettevõttele üle 7. detsembril, laeva esimene kommertsreis Tallinna-Helsingi liinil toimub 13. detsembril.

MyStar antakse Tallinkile üle sel kolmapäeval, 7. detsembril Rauma laevatehases Soomes. Läänemere kõige uuema ja kaasaegseima laeva MyStar kauaoodatud esimene reis toimub 13. detsembril Tallinnast Helsingisse.

Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink

Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene ütles, et MyStari kauaoodatud saabumine tähistab Tallinna-Helsingi laevaliini jaoks uue ajastu algust. 

«Alates 2020. aasta kevadest, mil alustasime oma uue lipulaeva MyStar ehitust, on maailm tohutult muutunud, mis tähendas meie jaoks ehituse käigus selliste takistuste ületamist, mida me ei ole varem kogenud, kuid me oleme kõik väljakutsed vapralt seljatanud ja oleme rõõmsad, et meie kaunis MyStar on viimaks valmis,» tunnustas Nõgene.

Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink

Alates 13. detsembrist tervitab Tallink kõiki reisijaid oma uue laeva pardal. «Oleme tänulikud oma klientidele, kes MyStari saabumist väga kannatlikult on oodanud,» ütles Nõgene.

Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink

Plaani kohaselt väljub MyStar Rauma laevatehasest reedel, 9. detsembril ja saabub Tallinna Sadama Vanasadama D-terminali laupäeval, 10. detsembril.

Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink

Esimene MyStari kommertsreis toimub 13. detsembril Tallinnast Helsingisse. MyStari meeskond on 208-liikmeline ja selle eesotsas on kolm kaptenit: Vahur Ausmees, Aivar Moorus ja Ain Aksalu.

Laev läks maksma 247 miljonit eurot, mille katab 196,3 miljoni eurone laen KfW IPEX-Bank GmbH-st. Laenu garanteerib 95 protsendi ulatuses Soome ekspordikrediidiagentuur Finnvera.

Tallink MyStar
Tallink MyStar Foto: Tallink

MyStar kaldaelektri lahendus on osa Twin-Port 3 koostööprojektist ning kaasrahastatud Euroopa Liidu Connecting Europe Facility programmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles