Aktsiad taanduvad intressimäära murede tõttu (1)

Copy
Wall Streeti tänavasilt.
Wall Streeti tänavasilt. Foto: Mike Segar

USA aktsiad langesid esmaspäeval, kuna elujõulised majandusandmed õhutasid muret, et Föderaalreserv ei pruugi intressimäärade tõstmisel järeleandmisi teha.

Tööstusindeks Dow Jones oli langenud keskpäevaks 1,22 protsenti, S&P 500 alanes 1,56 protsendi võrra ning tehnoloogiarohke Nasdaq langes 1,66 protsenti. 

Euroopas sulgusid nii Frankfurt kui ka Pariis päeva lõpus miinuses, samas kui Londonis oli väike tõus, kuna metalli- ja kaevandusettevõtted said Hiina uudistest hoogu juurde.

Optimism maailma suuruselt teise majanduse ehk Hiina taasavamise suhtes ei kandunud üle Euroopa ja USA aktsiaturgudele, kus investorid on jätkuvalt mures, et USA majandus jätkab ülekuumenemist.

Reedestele tööhõiveandmetele, mis näitasid, et tööturul luuakse jätkuvalt kiiresti uusi töökohti, lisandusid esmaspäeval andmed, mis näitasid, et domineeriva teenindussektori kasv kiirenes eelmisel kuul.

See tähendab, et Fedil on veel ohtralt tööd teha, et viia inflatsioon oma kaheprotsendilise eesmärgini, ning see kummutas investorite lootused, et ta võib peagi lõpetada intressimäärade tõstmise.

«Kui sissetulevad andmed jäävad jätkuvalt soodsaks, siis inflatsioon püsib tõenäoliselt kauem ja see võib julgustada Fedi veelgi enam hoiduma intresside tõstmise peatamisest 2023. aasta esimesel poolel,» ütles City Indexi ja FOREX.comi turuanalüütik Fawad Razaqzada.

Investorid eeldavad, et Fed tõstab järgmisel nädalal intressimäärasid 0,5 protsendipunkti võrra ja lootsid, et ta võib mõju hindamiseks veidi pidureid vajutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles