Nafta hind langes esimest korda alates jaanuarist alla 80 dollari taseme (5)

Copy
Naftapumbad Odessas, Texase osariigis USAs.
Naftapumbad Odessas, Texase osariigis USAs. Foto: Eli Hartman

Brenti toornafta hind langes teisipäeval alla sümboolse 80 dollari taseme barreli kohta. Sellist hinda pole nähtud jaanuarist saati, mil hinnad hakkasid tõusma enne Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Vaatamata väljavaatele, et Hiina nõudlus nafta järele suureneb majanduse taasavamise tõttu, langesid toornafta hinnad, kuna esmaspäeval jõustus ELi embargo Venemaa nafta suhtes ning G7-riikide ja ELi hinnapiirang riigi ekspordile.

Eesti aja järgi umbes kell kaheksa oli veebruaris tarnitava Brenti toornafta, mis on peamine rahvusvaheline naftaleping, hind 4,2 protsenti 79,18 dollaril. USA peamine leping ehk jaanuaris tarnitav WTI langes 3,6 protsenti 74,14 dollarini.

«Tundub, et ainus asi, mis naftaturul praegu on tagatud, on volatiilsus,» ütles OANDA kauplemisplatvormi analüütik Craig Erlam.

CMC Marketsi Hewson ütles, et kauplejad kahtlevad ka selles, kui palju Hiina meetmed annavad majandusele hoogu.

«Lootusi nõudluse elavnemisele Hiina taasavamise tõttu on leevendanud arusaam, et kuni nakkusmäärad on endiselt kõrged, on igasugune taastumine parimal juhul vaoshoitud,» ütles ta.

Teenindussektori aktiivsus Hiinas langes hiljuti kuue kuu madalaimale tasemele ning Euroopa majandus on aeglustunud kõrge energiakulu ja intressimäärade tõusu tõttu.

Toornafta futuurid täheldasid esmaspäeval viimase kahe nädala suurimat päevast langust, kuna USA teenindussektori andmed näitasid tugevat USA majandust ja suurendasid ootusi kõrgemate intressimäärade osas, kui hiljuti prognoositi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles