Tallink ja sotsiaalkindlustusamet sõlmisid põgenike majutamiseks uue lepingu

BNS
Copy
Ukraina põgenikud laeval Isabelle.

FOTO: Mihkel Maripuu
Ukraina põgenikud laeval Isabelle. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Grupp ja sotsiaalkindlustusamet sõlmisid lühiajalise prahilepingu ettevõtte ühe reisilaeva prahtimiseks, laeva kasutatakse Eestisse saabuvate Ukraina põgenike ajutiseks majutamiseks.

Laev prahitakse Eesti ametivõimudele alates 8. detsembrist kuueks kuuks võimalusega lepingut täiendavalt pikendada ühe kuu kaupa maksimaalselt kahe kuu võrra, teatas Tallink börsile.

Ettevõte esitas pakkumuse riigihankes, millega otsiti lühiajalist majutust 2000 sõjapõgenikule, teatas sotsiaalkindlustusamet. «Põgenike majutamine reisilaeval tekitas esmalt vastakaid tundeid. Elu aga näitas, et see lahendus õigustas ennast. Meie koostöö Tallinkiga on ladus, laeval on hästi tagatud turvalisus ning vajalikud teenused nii lastele kui täiskasvanutele on läheduses hästi kättesaadavad,» ütles sotsiaalkindlustusameti peadirektor Maret Maripuu pressiteates.

«Loomulikult ei ole laev parim koht pikemalt perega elamiseks, ent lühiajalise turvalise peavarjuna toimib see hästi,» lisas ta.

Reisilaev Isabelle võeti põgenike majutuskohana kasutusele sel kevadel, 7. aprillil. Laeval on viimase kaheksa kuu jooksul lühiajaliselt peatunud üle 5000 Ukraina sõjapõgeniku, kellest enamus on naised ja lapsed. Praegu on laeval lühiajalisel majutusel ligikaudu 1500 Ukraina sõjapõgenikku, neist ligikaudu 400 lapsed.

Kokku on sõja algusest lühiajaliselt majutuselt üle Eesti läbi käinud 23 000 sõjapõgenikku. Praegu on Eestis lühiajalisel majutusel ligikaudu 2500 põgenikku, neist enam kui pooled laeval Isabelle. Sõjapõgenike majutusele on kevadest saati kulunud ligikaudu 35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles