New York Timesi töötajad alustasid kõrgema palga nõudmiseks streiki

Copy
Börsiettevõtte New York Timesi töötajad streigivad
Börsiettevõtte New York Timesi töötajad streigivad Foto: Reuters/ScanPix

Üle tuhande USA ajalehe New York Times töötaja alustas neljapäeva südaööl oma esimest suuremat streiki viimase 40 aasta jooksul, teatas nende ametiühing.

Ajakirjanikud ja teised töötajad korraldasid 24-tunnise tööseisaku, kui ei jõudnud ettevõttega leppeni palgaläbirääkimiste järgmise vooru osas, teatas ametiühing.

Töötajaid esindav NewsGuild of New York teatas, et tüli keskmes on juhtkonna tahtmatus tõsta kiireneva inflatsiooniga toimetulemiseks palkasid.

«Üle 1100 New York Timesi töötaja on nüüd ametlikult tööseisakus; see on esimene sellises mahus seisak firmas nelja aastakümne jooksul,» säutsus ametiühing Twitteris.

New York Timesi kõneisik Danielle Rhoades Ha ütles, et läbirääkimised ei ole läbi kukkunud ja on «kahetsusväärne, et nad kasutavad nii äärmuslikke meetmeid, kui me ei ole ummikseisus».

Väljaande taskuhäälingute produtsent Phoebe Lett säutsus: «On südantlõhestav seista müts käes pea 1200 kolleegi kõrval, kes on ohverdanud selle koha hüvanguks kõik, ja paluda New York Timesilt, et nad näitaks, et meid väärtustatakse. Kuid siin me oleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles