Tuul vedas novembris Enefit Greeni alt (1)

BNS
Copy
Enefit Greenile kuuluv Pakri tuulepark. Pilt on illustratiivne.
Enefit Greenile kuuluv Pakri tuulepark. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Enefit Green tootis novembris 81,7 gigavatt-tundi elektrienergiat ehk 33,5 protsendi võrra vähem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes.

Tootmistulemust mõjutasid peamiselt Eesti ja Leedu tuuleparkide madalam toodang. Päikeseenergia toodang oli novembris aastatagusega võrredes 0,4 protsenti madalam, teatas Enefit börsile.

Novembri keskmised tuulekiirused olid Eesti ja Leedu tuuleparkides vastavalt 5,8 meetrit sekundis ja 5,6 meetrit sekundis, aasta varem olid mõõdetud keskmised tuulekiirused vastavalt 7,1 meetrit sekundis ja 7,3 meetrit sekundis.

«Novembris jätkus viimaste kuude tagasihoidlike tuuleoludega periood ja see mõjutas meie tuuleenergia toodangut. Enefit Greeni tootmisportfell on aga mitmekülgne ja nii kasvas aastatagusega võrreldes toodang meie koostootmisjaamades,» kommenteeris Enefit Greeni juhatuse liige ja tootmisvaldkonna juht Innar Kaasik.

Koostootmise segmendi novembri elektritoodang kasvas 11,4 protsenti ning soojusenergia toodang 1 protsendi võrreldes eelmise aastaga. Pelletitoodang kasvas novembris aastataguse perioodiga võrreldes 16,2 protsenti 14 600 tonnini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles