Arco Vara kaasas mitteavaliku võlakirjaemissiooniga kaks miljonit eurot

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe.
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe. Foto: Mihkel Maripuu

Elukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara emiteeris 212 võlakirja nimiväärtusega 10 000 eurot, teatas ettevõte börsile. Ettevõtte juhi Miko Niinemäe sõnul finantseeritakse saadud rahaga Kodulahe arendusi.

Niinemäe sõnul täitis võlakirjade märkinine ootused. «Pakutud tingimustel raha kaasamist võib praegu pidada vägagi õnnestunuks,» ütles ta.

Varahaldusettevõte Avaron investeeringute juht Peter Priisalm ütles, et Avaron osales juba eelmises Arco Vara võlakirjaemissioonis. «Peame uue võlakirja riski ja tootluse suhet investorite jaoks soodsaks, mistõttu osalesime ka uues emissioonis. Oleme Avaroni Privaatportfelli Fondis edukalt kombineerinud investeeringuid võla- ja aktsiainstrumentidesse, et tagada tugev jooksev rahavoog intressimaksetena ning saada osa ettevõtete väärtuse kasvust,» selgitas Priisalm.

Avaroni hinnangul pakub võlakirjaturg praegu atraktiivsemaid investeerimisvõimalusi kui aktsia- või kinnisvaraturg, kus korrektsiooni ulatus on seni tagasihoidlikum. Ettevõtted, kes plaanivad oma seniseid kohustusi refinantseerida, peaksid Priisalmi sõnul arvestama suurenevate finantseerimiskuludega. «Asjaolu, et Arco Vara võlakirjade tootlus jäi samaks, annab tunnistust ettevõtte juhtkonna heast tööst varade müümisel ja bilansi tugevdamisel,» lisas ta.

Arco Vara võlakirju märkis kokku 21 isikut. Kõik märkimisavaldused rahuldati täies mahus. Võlakirjade väljalaskepäev on 14. detsember ja lunastamispäev 13. detsember 2024. Emiteeritud võlakirjadele tagatist ei anta.

13. detsembril lunastati tähtaegselt eelmised 2-aastased Arco Vara võlakirjad kogusummas 1 780 000 eurot, mille intress oli samuti 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles