Musk müüs veel 3,6 miljardi dollari ulatuses Tesla aktsiaid

PM Majandus
Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: MIKE BLAKE

See on neljas kord sel aastal, kui Musk on Tesla aktsiaid müünud. Antud müügiga ulatub Muski müüdud aktsiate kogumaht peaaegu 40 miljardi dollarini.

Autotootja Tesla tegevjuht Elon Musk müüs 22 miljonit Tesla aktsiat ligi 3,6 miljardi USA dollari (umbes 3,4 miljardi euro) eest. See selgus dokumendist, mille Tesla on esitanud USA väärtpaberi- ja börsikomisjonile (SEC). Avalduse kohaselt toimus müük esmaspäevast kolmapäevani, vahendab Reuters.

See on neljas kord sel aastal, kui Musk on Tesla aktsiaid müünud. Viimati müüs ta oma osalust Teslas novembris, kui ta müüs aktsiaid umbes 4 miljardi dollari eest. Reutersi andmetel on Musk nüüdseks selle aasta jooksul müünud Tesla aktsiaid ligi 40 miljardi dollari väärtuses.

Muskile kuulub hetkel 13,4 protsenti Tesla aktsiatest, selgub andmetöötlusteenuse Refinitiv andmetest, samas kui aasta tagasi oli tema osakaal 17%.

Tesla aktsia hind on tänavu poole võrra langenud, sest investorid on mures, et Musk veedab liiga palju aega Twitterit juhtides. Musk ostis Twitteri oktoobris 44 miljardi dollari eest. Miljardär rahastas tehingut osaliselt laenurahaga.

Muski nominaalne rikkus on Bloombergi miljardäride indeksi andmetel viimase aasta jooksul kahanenud 109 miljardi dollari ehk umbes 102,7 miljardi euro võrra.

Selle tulemusena on Musk kaotanud oma staatuse maailma rikkaima inimesena, kelleks on nüüd luksuskaupade tootja LVMH tegevjuht ja esimees Bernard Arnault.

Arnault' varanduse väärtus on 172 miljardit dollarit, samas kui Muski varade väärtus on 161 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles