Trumpi arvates pole paremat jõulukinki kui tema popp ja noortepärane kollektsioon

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Trumpi oluline teadanne ei sisaldanud midagi 2024. aasta presidendikampaania kohta, vaid oli tema NFTde müügiüritus
Trumpi oluline teadanne ei sisaldanud midagi 2024. aasta presidendikampaania kohta, vaid oli tema NFTde müügiüritus Foto: AFP/SCANPIX

Kui Donald Trump pidi tegema olulise teadaande, arvati, et see on midagi olulist tema 2024. aasta valimiskampaania kohta, kuid popp ja noortepärane USA president avalikustas hoopis oma NFT-kollektsiooni, kus iga kaart maksab 99 dollarit ja on ekspresidendi sõnul hea jõulukink.

Digitaalsetel kaartidel on kujutatud Trumpi supermehe, astronaudi ja Nascari võidusõitjana. «Need piiratud arvul saadavad kaardid võtavad kokku minu elu ja karjääri imelise kunsti,» märkis ta.

Pettunud poliitvaatlejad lootsid, et Trump teeb avalikuks selle inimese nime, kes kandideerib 2024. aasta kampaanias temaga asepresidendiks. Selle asemel pakkus Trump hoopis NFTde müügiüritust, kirjutab BBC.

Trump märkis Trump Social Meedias, et NFTd on nagu pesapallikaardid, kuid loodetavasti palju vahvamad. Ta lisas, et üks kaart maksab 99 dollarit ja need kaardid on hea jõulukink.

NFT (ingl k non-fungible token) on andmeüksus, mida hoiustatakse plokiahelas ja millega saab kaubelda. Kauplemisobjektiks võivad olla ka digitaalsed failid, nagu pildi-, video- või audiofailid, mida saab jagada ja kopeerida.

NFT kui digitaalse omandi kandja kogus populaarsust 2021. aastal, kui tarbijad said hakata digitaalseid varasid soetama spordi-, kunsti ja moetööstuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles