Wall Streetil intensiivistuvad koondamised ⟩ Goldman Sachs koondab tuhandeid töötajaid

Copy
Goldman Sachsi logo.
Goldman Sachsi logo. Foto: Brendan Mcdermid

Goldman Sachs võib reedesete teadete kohaselt koondada kuni kaheksa protsenti oma töötajatest ehk umbes 4000 töökohta, kuna finantshiid seisab 2023. aastal silmitsi aeglase ülemaailmse majanduskasvuga.

Töökohtade kärpimist on oodata 2023. aasta alguses, teatasid Semafor ja CNBC, kelle sõnul võib lõplik arv olla lõpuks väiksem kui kaheksa protsenti.

Goldman Sachs kärbib tavaliselt igal aastal umbes üks kuni viis protsenti töötajaskonnast, võttes sihtmärgiks ebatõhusad töötajad.

Tänavune kärpimine on tavalisest ulatuslikum, arvestades ebakindlaid majandusväljavaateid ja Goldmani töötajate arvu kasvu viimastel aastatel, ütles asjaga kursis olev isik AFP-le.

Goldmani töötajate arv oli oktoobri lõpus 49 100, mis on pärast värbamiskampaaniaid ja ülevõtmisi ligi 30 protsenti suurem kui 2019. aasta lõpus.

See samm tuleb seoses sellega, et Goldman Sachs ja teised investeerimispangad on kogenud suurt langust aktsiate esmaemissioonidega seotud tasudes ning kirjeldasid majandusliku ebakindluse tõttu süngeid väljavaateid ühinemiste ja ülevõtmiste nõustamise valdkonnas.

Eelmisel nädalal toimunud finantskonverentsil ütles Goldmani tegevjuht David Solomon, et ka kapitaliturgude tegevus on olnud oodatust nõrgem, kuna kliendid võtavad riski maha pärast volatiilset aastat.

«Samal ajal näeme jätkuvalt vastutuult meie kulude ridadel, eriti lähitulevikus,» ütles Solomon. «Lõppkokkuvõttes jääme paindlikuks ja kujundame firma suurust vastavalt meie ees olevatele võimalustele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles