DelfinGroup: börsile tulek osutus õigeks sammuks

BNS
Copy
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš Foto: DelfinGroup

2021. aasta lõpus esmase avaliku pakkumise (IPO) läbi viinud finantsettevõttest DelfinGroup on esimese börsiaasta jooksul kasvanud turuväärtuse poolest suurim Läti ettevõte, mis on esindatud Riia börsi põhinimekirjas.

DelfinGroupi juhatuse esimehe Didzis Ādmīdiņši sõnul osutus börsile tulek õigeks sammuks, mis loob head eeldused ka grupi edasiseks kasvuks.

«2021. aasta lõpus börsile minek oli järgmine loogiline samm meie kasvus. IPO nõudis meeskonnalt ulatuslikku ettevalmistust ja sisemiste ressursside mobiliseerimist, nii et esmase börsil pakkumise sulgemise ajaks oli tunne, et tehtud töö on edukas. Kuid see oli alles uue etapi algus,» märkis Ādmīdiņš.

IPO tulemusena sai ettevõte lisarahastust, mis võimaldas refinantseerida olemasolevaid kohustusi, et vähendada intressikulusid ning jätkata ärisegmentide arendamist ja saavutada seatud finantseesmärgid kiiremini.

Raha kaasamise tulemusena on DelfinGroup oluliselt kasvatanud oma tulusid, mis ulatusid aasta esimese üheksa kuuga 25,7 miljoni euroni – kasv võrreldes mullu sama ajaga oli 39 protsenti, samas kui kasum enne makse on kasvanud 55 protsenti, ulatudes 5,4 miljoni euroni. Samal ajal suurenes ettevõtte laenuportfell aasta algusest 39 protsenti ja on jõudnud 59,7 miljoni euroni.

Riia börsile sisenedes lõi DelfinGroup Balti börsil ainulaadse dividendipoliitika, lubades maksta aktsionäridele kord kvartalis dividende kuni 50 protsenti kvartaalsest kasumist. Seni on aktsionäridele välja makstud üle 5 miljoni euro dividende ning sel aastal on kavas maksta veel 833 880,53 eurot. 

DelfinGroup on litsentseeritud tehnoloogiapõhine finantsteenuste ettevõte, mis asutati 2009. aastal ning tegutseb kaubamärkide Banknote ja VIZIA all. Keskmiselt väljastatakse kuus 35 000 laenu, mida teenindab enam kui 300 töötajast koosnev meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles