Investorid on sel aastal teeninud Tesla aktsiate kukkumisega 15 miljardit dollarit

PM Majandus
Copy
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: CARLO ALLEGRI

Tesla aktsia langes reedesel kauplemispäeval pea 2 protsenti ning eelmisel päeval langes aktsia juba viiendat sessiooni järjest, mis mängib investorite kätte, kes panustavad elektriautode tootja langevatele väärtpaberitele, kirjutab MarketWatch.

S3 Partnersi andmetel on Tesla aktsiate langusele panustanud investorid teeninud alates aasta algusest 15 miljardit dollarit, kusjuures detsembrikuul pandi kokku tasku 4,54 miljardit dollarit.

Neljapäeval langes ettevõte koguni 8,9 protsenti, 125,35 dollarini aktsia kohta. Tesla oli Dow Jonesi andmetel S&P 500 ja Nasdaq-100 indeksite enim kaubeldav komponent ning näitas kõige kehvemat tulemust. Alates nädala algusest on nad juba kaotanud umbes 20 protsenti, mis omakorda tähendab korraga nende halvimat kuu-, kvartali- ja aastatulemust.

Tesla turuväärtus on langenud alla 400 miljardi dollari, mis on kukutanud ettevõtte S&P 500 indeksi kõige väärtuslikumate ettevõtete nimekirjas 9. kohale. Alates aasta algusest on nende hind langenud pea 70 protsenti.

Tesla teatas eelmisel päeval, et müüb Model 3 ja Model Y autosid 21. detsembrist kuni 31. detsembrini 7500 dollari suuruse allahindlusega. Lisaks sellele saavad mis tahes Tesla mudeli ostjad kampaania raames ka kupongi auto tasuta laadimiseks, mis katab 10 tuhande miili (umbes 16 tuhande km) läbisõidu. Seega kahekordistati allahindluse suurust 3,75k dollarilt, mida varem pakuti inflatsiooni vähendamise seaduse alusel.

See samm tuli paljudele turul üllatusena, kuna Tesla asutaja ja juht Elon Musk on teadaolevalt negatiivselt suhtunud allahindlustesse, vahendas Bloomberg. Ekspertide sõnul võib see aga tähendada, et ettevõte püüab suurendada nõudlust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles